Eiköhän pidetä blogini aloituksen kunniaksi lettukestit!
♥
Löysin vime
viikolla kirpparilta suloisen pienen valurautaisen lettupannun. Vähän
senkokoista olin etsinytkin. Se on halkaisijaltaan n. 13cm. Täytyihän
uutta pannua testata :)
Amerikkalaiset letut
2 cups/ 4,8 dl jauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
3 tsp./ 1 rkl leivinjauhetta
1 tsp./ 1 tl ruususuolaa
1 Tbsp./ 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa (käytin fariinisokeria)
3 kananmunaa, keltuainen ja valkuainen eroteltuna
2 cups/ 4,8 dl maitoa
1/2 cup/ 1,2 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
halutessasi mustikoita
Paistamiseen
öljyä/voita (käytin rypsiöljyä)
Yhdistä
jauhot, leivinjauhe, suola ja fariinisokeri keskenään. Jos käytät
hunajaa, sekoita se maidon ja öljyn joukkoon. Sekoita maito ja öljy (ja
hunaja) kevyesti vatkattujen keltuaisten joukkoon. Kaada seos kuivien
aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kääntele sekaan kovaksi vaahdoksi
vatkatut valkuaiset. Lisää lopuksi mustikat halutessasi. Annoin taikinan
seistä kelmutussa kulhossa n. 20min.
Paista letut öljyssä/margariinissa pannulla keskilämmöllä. Käytin pullasutia öljyn sivelemiseen pannunpohjalle.
Tästä
taikinamäärästä tulee n. 15 keskikokoista lettua. Laitan usein
mustikoita lettutaikinaan, mutta tällä kertaa laitoin mustikoita vain
valmiiden lettujen päälle. Vaahterasiirappi on tietenkin ehdoton
amerikkalaisten lettujen kaveri :)
Itse unohdin
tällä kertaa erotella keltuaiset ja valkuaiset. Näinkin tuli hyviä,
mutta munien erottelun ansiosta tulee vieläkin kuohkeampia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti