Teeleipiä on aina kiva tehdä, koska ne
valmistuvat todella nopeasti. Tällä reseptillä olen tykännyt niitä
tehdä, koska näistä tulee ihanan pehmoisia, niin koostumukseltaan kuin
maultaankin. Resepti on pienestä Monta hyvää hiutaleista-vihkosesta.
Pehmoiset teeleivät (3 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja (laitoin hiivaleipäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)
1/2 tl ruususuolaa
2 tl sokeria (laitoin intiaanisokeria)
1/2 dl öljyä
2 dl kylmää maitoa (laitoin rasvatonta maitoa)
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy
ja maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen kasaan leivinpaperin
päälle pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele ohuiksi,
pyöreiksi leiviksi. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasossa 10-15
minuuttia.
Aiemmin tein teeleipiä muuten samalla ohjeella, mutta laitoin sekaan n.
1/2 dl hienonnettua tuoretta persiljaa. Tässä vielä kuva niistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti