Tein siskoni synttäreille myös tällaisen
suklaisen tiikerikakun. Tilasin jo pidemmän aikaa haaveilemani
alumiinisen sydänvuoan ja halusin heti testata vuokaa. Olen ostokseeni
todella tyytyväinen!! Se oli alennuksessa eräässä englantilaisessa
nettikaupassa ja siksi päätinkin nyt ostaa sen.
Olen muuten nykyään antanut uunin hoitaa
keskiraidan muotoilun. Minulle se muotoilu riittää oikein hyvin. Ennen
aina nostelin haarukalla taikinaa. Kerran unohdin sen tehdä, mutta
huomasin, että uunissa raita muotoutui kivasti itsestäänkin :)
Ohjeen olen muokannut itselleni sopivaksi
erilaisista tiikerikakun ohjeista. Tällä ohjeella tulee iso
tiikerikakku, joka on mitoitettu noin 2,5 litran vetoiseen vuokaan
(sydänvuoan vetoisuus on 2,4 litraa).
Suklainen tiikerikakku
300 g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa (laitoin nyt hyla vispikermaa)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
Rouhi valkosuklaa ja tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja pidä ne erillään.
Vatkaa
huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat
yksitellen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään
vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan
vuorotellen huoneenlämpöisen kerman kanssa. Siirrä taikinasta 1/3
toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe.
Sekoita isompaan taikinaosaan valkosuklaarouhe.
Voitele vuoka
ja jauhota se. Lusikoi pohjalle puolet vaaleasta kakkutaikinasta.
Lusikoi sen päälle tumma kakkutaikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta
kakkutaikinasta. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle.
Oli tarkoitus vielä sihdata tomusokeria pinnalle, mutta unohdin..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti