Minun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä
kreppejä eli ranskalaisia ohukaisia. Olen syönyt anoppini ja tätini
tekemiä maittavia kreppejä ja nyt päätin tehdä niitä itse. Välillä on
hauska syödä vähän herkullisempaa arkiruokaa :)
Resepti on oma muunnelmani eri kreppireseptejä apuna käyttäen. Joskus voisin tehdä myös kasvis- ja kanakreppejä.
Jauhelihakrepit
(noin 10 ohuempaa tai noin 6 paksumpaa kreppiä)
Ohukaistaikina
5 dl maitoa
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
4 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
Paistamiseen rypsiöljyä tai muuta rasvaa
Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä munat,
jauhot ja suola ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää loppu maito ja
rypsiöljy. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 dl pakastemaissia
1 tl ruususuolaa
1 mm mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl tomaattisosetta
1 tl sinappia
2 dl juustoraastetta
Pinnalle
1-2 dl juustoraastetta
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynsi pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika.
Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää
sipuli-, valkosipuli- ja paprikakuutiot ja paista kypsäksi. Lisää jäiset
maissit ja sekoittele niitä, kunnes ne kuumenevat. Lisää lopuksi
tomaattisose ja mausteet ja anna seoksen hautua keskilämmöllä kannen
alla noin viisi minuuttia.
Paista ohukaiset noin 20 cm halkaisijaltaan
olevassa pinnoitetussa paistinpannussa. Sivele pannu öljyllä tai muulla
rasvalla ennen ohukaisten paistamista. Laita taikinaa noin 3/4-1 dl
jokaista kreppiä kohden. Sekoittele välillä taikinaa, ettei jauhot painu
pohjalle. Paista letut molemmilta puolilta. Kumoa paistetut letut
vierekkäin leivinpaperin päälle. Voitele uunivuoka.
Jaa täyte ohukaisten päälle ja ripottele
pinnalle juustoraastetta. Kääri ohukaiset täytteineen rullalle ja
asettele ne tiiviisti uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Ripottele
kreppien päälle juustoraastetta.
Paista kreppejä 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Uunista tulleet krepit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti