Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin
lokakuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena oli Suklaakuorrutteinen
kakku. Minulle oli todellakin haasteellisin tuo kuorrutus, koska tein
sellaisen nyt ensimmäistä kertaa. Tein ensin koekakun lähinnä
kuorrutusta harjoitellakseni. Ihan hyvä niin, koska huomasin, kuinka
tarkkaa on ajoitus suklaakuorrutteen kaatamisessa kakun päälle. Jos sen
kaataa liian aikaisin, valuu kuorrutusta paljon hukkaan. Jos taas
kuorrutus on liian jähmeää, ei pinnasta saa tasaista. Ensimmäisen kakun
kohdalla annoin kuorrutteen jähmettyä vähän liian kauan, mutta onneksi
toisella kerralla onnistui!
Kokeilin ensimmäistä kertaa kunnolla myös
suklaalla spritsaamista kakun päälle. Kyllä jännitti! Täytteet mietin
niin, että nougat sopii minusta kivasti suklaakakkuun ja mango taas
toimii raikastajana. Sopivat minusta hyvin tähän kakkuun.
Haasteen voitti Kermaruusu upealla kakullaan. Täällä näkyvät kaikki haasteeseen osallistuneet kakut ja sivun lopussa ovat pisteet ja kommentit. Kommenteissa tuli esiin pariin otteeseen, että värejä ei saanut käyttää. En tehnyt värien suhteen kuitenkaan mitään sääntöjenvastaista :) Itsekin kauhistuin
ensin, kun olin jo tehnyt kakun ja sitten näin foorumiemon vastauksen höpinäketjussa värienkäytöstä. Kysyin asiasta henk. koht haastevastaavalta ja
värikäyttökielto koski vain kuorrutusta! Eli koristeluun sai käyttää
värejä. Onneksi, koska muutenhan en olisi voinut edes osallistua!
Niin, tämä kakku oli samalla hieman aikainen synttärikakkuni. Synttärini kun olivat myös lokakuussa :)
Suklainen mango-nougatkakku
Suklaakakkupohja, ohje löytyy täältä.
Mangotäyte
½ dl mangohilloa (Jam it!)
♥
1 ½ dl vispikermaa
1 ½ dl maitorahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
¾ dl mangohilloa
135 g (vajaa 2 dl) säilykemangoa pilkottuna
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle kakun
kokoinen pyöreä, tukeva muovilevy. Aseta kakkupohjan pohjaosa sen
päälle. Levitä päälle ½ dl mangohilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
siihen maitorahka, vaniljakreemijauhe ja mangohillo. Levitä täyte hillon
päälle. Pilko mangoviipaleet pieniksi paloiksi ja levitä ne täytteen
päälle. Laita kakku jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.
Nougattäyte
1 ½ dl vispikermaa
1 ½ dl maitorahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
2 kpl (yht. 100 g) Dubbel Nougat-patukkaa
½ dl Wiener nougat crushia
Sulata toinen Dubbel Nougat-patukka mikrossa
miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Paloittele toinen patukka pieniksi
paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maitorahka,
vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon myös pilkottua ja
sulatettu nougat.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja levitä sen päälle nougattäyte. Ripottele täytteen päälle Wiener nougat crushia. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy paikoilleen. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja anna sen jähmettyä/maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota sitten kelmu ja vuoan reuna kakun ympäriltä.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja levitä sen päälle nougattäyte. Ripottele täytteen päälle Wiener nougat crushia. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy paikoilleen. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja anna sen jähmettyä/maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota sitten kelmu ja vuoan reuna kakun ympäriltä.
Marmeladikuorrutus
230 g omenamarmeladia (tai muuta sileää marmeladia)
Laita marmeladi kattilaan ja keitä sitä
parisen minuuttia. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle (sitä
saattaa jäädä vähän yli). Näin suklaakuorrute leviää kakun päälle
tasaisesti.
Suklaakuorrutus
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai
vesihauteessa. Kuumenna kerma, mutta älä kiehauta sitä. Kaada kerma
suklaan joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoittele seosta hetken
aikaa, kunnes se jähmettyy hiukan (ei ole ihan juoksevaa).
Laita pöydälle leivinpaperipala ja sen päälle paistoritilä. Nosta kakku pohjalevyineen lastan avulla ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle. Levitä palettiveitsen tai lastan avulla kuorrutetta kakun reunoille aina alareunoille asti. Tasoita pintaa tarvittaessa, ellei kuorrute siliä itsestään. Anna kakun olla jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Koristelu
noin 50 g valkosuklaata
vaaleanpunaista tomuväriä
Sulata valkosuklaa. Jaa se kahteen osaan ja
värjää puolet vaaleanpunaiseksi. Lusikoi kummatkin puolikkaat
Minigrip-pusseihin (tai pursotinpusseihin). Spritsaa värjäämättömällä
valkosuklaalla kakun pintaan koukerokuvioita. Laita kakku jähmettymään
jääkaappiin. Tee vaaleanpunaisella valkosuklaalla ihan pieniä ja vähän
suurempia kukkasia. Anna niiden jähmettyä. Tipauta isompiin kukkiin
pienet keskustat värjäämättömästä valkosuklaasta. Asettele pienet kukat
sekä yksi isompi kukka kakun päälle. Asettele loput isommat kukat kakun
reunoille.
Itse en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan, koska kakkupohja on itsessään niin mehevä ja täytteet kostuttavat sitä myös. Halutessaan kakkua voi kuitenkin hieman kostuttaa vaniljamaidolla tai säilykemangon liemellä.
Itse en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan, koska kakkupohja on itsessään niin mehevä ja täytteet kostuttavat sitä myös. Halutessaan kakkua voi kuitenkin hieman kostuttaa vaniljamaidolla tai säilykemangon liemellä.
Mangotäyte
Nougattäyte.
Aprikoosikuorrutus.
Valmis kakku.
Valkosuklaakoukeroita, joita oli hankala tehdä, koska käsi tärisi jännityksestä :D (että onnistunko)
Suklaakukka.
Pala kakkua.
- Todella kaunis, tasainen kuorrutus. Koristelu ehkä tavanomainen, mutta soma. Mango maistuu aina ihanalta suklaan kera.
- Varmasti ihana suklaakakkupohja. Kaunis koristelu, mutta tomuvärejä ei muistaakseni saanut käyttää? Täydellinen kuorrute.
- Kaunis ja siisti. Ainakin minulle täysin uusi combo; mango ja nougat. Voisin kuvitella olevan herkullista.
- Kaunis kiilto, ohje vaikuttaa hyvältä
- Kauniit koristeet, mutta eikö värien käyttö ollut sääntöjen vastaista? Mietin kakun täytettä, että olisiko hillon voinut pitää ihan hillona ja muista komponenteista tehdä sille kaverin? Eli siis olisi jätetty käyttämättä hilloa kahteen kertaan? Ihanat täytteet joka tapauksessa!
- Kakkupala kertoo kaiken osallistujan taidoista!
- Kakkupohjan teossa on melko paljon vaiheita, kuinkahan kävisi koostumukselle jos laittaisi munat erottelematta?
- Outo makuyhdistelmä. Söpö koristus.
- Nyt alkaa olla jo semmoinen resepti että kuola valuu ja makunystyröitä kutkuttaa armottomasti! Maistipala tänne ja heti!
- Värejähän ei saanut käyttää? Tämä tieto tosin taisi olla vain haastehöpinät-ketjussa. Muuten kyllä kaunis kakku. Täytteessä tapahtumia ehkä omaan makuuni liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti