Tein tätä appelsiinimarmeladia täytteeksi tähän siilikakkuun, jolla osallistuin Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen. Ohje on Dan Sukkerin sivuilta täältä. Tein itse ohjeen puolitettuna.
Appelsiinimarmeladi
reilu 1 kg appelsiineja (kuorettomina ja kalvottomina noin ½ kg)
1 sitruuna
½ pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria
Pese yksi appelsiini ja raasta sen kuoriosa
hienoksi raasteeksi. Kuori appelsiinit ja sitruuna veitsen avulla
hedelmälihaa myöten. Kaavi lusikalla tai veitsellä hedelmäliha kalvojen
sisältä ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Soseuta lohkot
tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita
hedelmäsose, kuoriraaste ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos
keskilämmöllä kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Keitä 10-15 minuuttia
välillä sekoittaen. Kaada marmeladi pariin kulhoon ja anna jäähtyä.
Laita ne sitten peitettynä jääkaappiin, kunnes marmeladi on kokonaan
jäähtynyt ja marmeloitunut.
Jos haluat hieman makeamman marmeladin, käytä hillo-marmeladisokerin sijasta 1/2 kg hillosokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti