perjantai 3. helmikuuta 2012

Appelsiinimarmeladi


Tein tätä appelsiinimarmeladia täytteeksi tähän siilikakkuun, jolla osallistuin Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen. Ohje on Dan Sukkerin sivuilta täältä. Tein itse ohjeen puolitettuna.

Appelsiinimarmeladi
 
reilu 1 kg appelsiineja (kuorettomina ja kalvottomina noin ½ kg)

 1 sitruuna

½ pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria

Pese yksi appelsiini ja raasta sen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Kuori appelsiinit ja sitruuna veitsen avulla hedelmälihaa myöten. Kaavi lusikalla tai veitsellä hedelmäliha kalvojen sisältä ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Soseuta lohkot tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita hedelmäsose, kuoriraaste ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Keitä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi pariin kulhoon ja anna jäähtyä. Laita ne sitten peitettynä jääkaappiin, kunnes marmeladi on kokonaan jäähtynyt ja marmeloitunut.

Jos haluat hieman makeamman marmeladin, käytä hillo-marmeladisokerin sijasta 1/2 kg hillosokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti