Tällaisen siilikakun idean synnystä kerron enemmän täällä.
Halusin tehdä kakun uudelleen erilaisella täytteellä ja ilman niitä
naamapiikkejä :) Silmät ja nenän tein nyt ruskeiksi. Kakkupohjaan tein
vähän appelsiinin makua. Nyt tuli Talvimetsän siilille leikkikaveri :)
Mangomarmeladin ohje löytyy myös täältä, mutta tässä ohje uudelleen kakkuun tarkoitetulla määrällä.
Taikametsän siilikakku
(Appelsiini-mangokakku)
Mangomarmeladi
250 g kypsää mangon hedelmälihaa (noin 700 g kuorineen ja siemenineen)
1 rkl puristettua sitruunamehua
85 g hillo-marmeladisokeria
Kun
olet kuorinut mangot ja poistanut niistä siemenet, pilko ne pieniksi
paloiksi kattilaan. Soseuta ne sauvasekoittimella (ei tarvitse olla
täysin sileää). Lisää joukkoon puristettu sitruunamehu ja
hillo-marmeladisokeri. Anna seoksen kiehahtaa hellalla ja laske
lämpötila puoliteholle. Anna porista noin 10 minuuttia välillä
sekoitellen. Poista kauhalla pinnalle kertynyt vaahto. Kaada marmeladi
muoviastiaan, laita kantta vähän päälle ja anna jäähtyä. Laita sitten
peitetty astia jääkaappiin ja anna kunnolla marmeloitua.
Appelsiini-sokerikakkupohja
5 kananmunaa
150 g sokeria
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
150 g vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja
sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Lisää vatkauksen lopussa joukkoon
raastettu appelsiininkuori. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon
sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, joka on halkaisijaltaan 24
cm. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkupohjaa
170-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Irrota vuoan
reunaosa, anna kakkupohjan hetken aikaa jäähtyä ja kumoa se sitten
alustalle ja poista vuoan pohjaosa. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan.
Leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Kostutus
1 dl puristettua appelsiinimehua
Appelsiinikreemi
110 g suolatonta voita
3 rkl puristettua appelsiinimehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
500 g tomusokeria
Siivilöi tomusokeri
valmiiksi erilliseen kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen,
kuutioitu voi, appelsiinimehu- ja kuoriraaste sekä puolet tomusokerista.
Vatkaa seos tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää vähitellen sekaan loppu
tomusokeri samalla vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaisen
kermaista. Jaa kreemi kolmeen osaan niin, että kuorruttamiseen
tarkoitettua kreemiä on hieman enemmän kuin täytekerroksiin tarkoitettua
kreemiä. Laita kreemiä sisältävien kulhojen päälle kostutettu
liina/talouspaperipala, jotta kreemi pysyy kosteana ja helposti
levitettävänä.
Aseta kakkupohjan
pohjaosa pestyyn irtopohjavuokaan. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä
päälle puolet mangomarmeladista. Levitä sen päälle appelsiinikreemiä.
Aseta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Levitä
päälle loppu mangomarmeladi ja toinen osa appelsiinikreemiä. Aseta
päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se.
Muotoile veitsen
avulla kakusta siilinmuotoinen leikaten viistosti ylhäältä alaspäin.
Kakun toinen pää saa olla reilustu suipompi ja matalampi. Nosta leikatut
reunapalat kakun päälle, jotta pinta saa pyöreyttä. Pienillä
reunapaloilla voi tilkitä pieniä reikiä. Levitä loppu appelsiinikreemi
tasaisesti kakun pintaan. Kreemiä voi lämmittää muutaman sekunnin ajan
esimerkiksi mikrossa, jos se on kosteasta liinasta huolimatta päässyt
jähmettymään.
Kuorrutus
400 g luonnonvalkoista marsipaania
Kauli marsipaani
tomusokeroidulla alustalla 2 mm paksuiseksi ja niin isoksi levyksi, että
reunat ulottuvat reilusti kakun alareunan yli. Nosta se kakun päälle ja
siloita pinta kämmensyrjällä. Leikkaa kakun alareunaa myöten
ylimääräinen reunaosa pois. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Leikkaa
terävillä saksilla siilin piikkejä marsipaaniin pitäen sakset noin 45
asteen kulmassa. Terävöitä tarvittaessa piikkien päitä.
Koristelu
pieni pala marsipaania
tummaa kaakaojauhetta
sokerikuorrutetta (tuubista)
tomusokeria (käytin lumijauhetta)
Värjää marsipaanipala
tummanruskeaksi. Muotoile palasta nenä ja silmät. Kiinitä ne siiliin
sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria.
Kakku ennen appelsiinikreemipäällystä.
Marsipaanikuorrutus ennen piikkejä.
Heippa, minä olen Taikametsän uusin asukas :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti