Viime tipassa ehdin osallistua nami-hiiren syyskuiseen kisaan. Aiheena on tänä vuonna "Kakkukuva, joka inspiroi sinua toteutukseen".
Tiesin heti kisan nähtyäni minkä kakun tekisin. Äitini oli jo tehnyt
tämän kakun reseptillä täytteet isäni ja äitini yhteissynttärikakkuun.
Kun sain äidiltä lehden, jossa tämä kakku oli, tiesin sellaisen tekeväni
joskus. Nyt tuli oiva tilaisuus. Tästä tuli etukäteissynttärikakkuni.
Geishastani tuli aika lyhyt alkuperäiseen geishaan verrattuna, mutta
olenhan itsekin aika pätkä :D
Tuossa ylimmässä kuvassa on
siis Maku-lehdestä nro 4/2012 ottamani kuva kakusta. Sen oli tehnyt
Sanna Virtanen. Tuo kakku inspiroi minua kaikilla tavoin. Heti ulkonäkö
on minusta kaunis. Tykkään ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmästä. Kun
luin reseptin, innostuin vielä enemmän. Suklaa on ikiherkkuani!
Ainoina muutoksina reseptissä korvasin
kirsikkahillon boysenmarjahillolla (mieheni on kirsikoille allerginen)
ja laitoin hieman vähemmän kostuketta. Ihanan muhkeat täytteet ja oli
kyllä mmmmmhyvää! Kakkupohjakin oli mehevän suklainen!!
Koristelun koitin tehdä samantapaisesti.
Pieniä eroja tietenkin on. Tein ensimmäistä kertaa massasta ihmishahmon.
Harmitti vaan, kun kaapissa ollut sokerimassa oli jo aika kovaksi
mennyt. Vaikka pehmittelin sitä käsissäni, oli se todella halkeilevaa ja
haurasta. Jälki on sen mukaista eli joissakin kohdissa todella rumaa.
Onneksi kukat sentään onnistuivat. Tein koristeet yöllä, joten päätin
tyytyä lopputulokseen. Sain samalla taas harjoitella tämän kakun
yhteydessä kuorrutteen tasoittamista.
Nami-hiiren kisa löytyy täältä ja osallistumisaika on 30.9 klo 20 saakka. Kiitos jälleen kerran nami-hiirelle hauskasta kisasta!
Suklaa-boysenmarjatäytekakku
Pohja
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruususuolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24
cm oleva irtopohjavuoka. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Erottele munien keltuaiset
valkuaisista omiin kulhoihinsa.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa
pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset
yksitellen. Lisää sulatettu suklaa hiljalleen vatkaten. Sekoita joukkoon
jauhoseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto
varovasti sekoitellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista
175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Kostutus
1 dl maitokaakaota (1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)
Suklaatäyte
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan
pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte.
Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.
Boysenmarjatäyte
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
1 rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista
liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen
joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita
kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku
foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai
mielellään yön yli.
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla.
Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun
päälle ja tasoita sileäksi.
Koristeluun
sokerimassakoristeita tai nonparelleja
Tein koristeet vaahtokarkinmakuisesta
sokerimassasta. Värjäsin puun tummalla kaakaojauheella. Kukkia varten
värjäsin massaa vaaleanpunaisella pastavärillä. Otin kukat muotilla ja
muotoilin niitä lisää ja leikkasin pidemmät viillot terälehtiin. Sävytin
lehtiä hieman vaaleanpunaisella tomuvärillä. Nonparellit kiinnitin
sokerikuorrutteella. Geishanaiseen värjäsin tukan mustalla pastavärillä.
Sivelin valmiin tukan vielä uudestaan mustalla pastavärillä, jotta sain
siihen kiiltoa. Naamaan ja käsiin laitoin ihonvärisellä pastavärillä
värjättyä massaa. Pukuun käytin kukista jäänyttä vaaleanpunaista massaa.
Silmät ja vyökoristelun tein ohuella elintarviketussilla.
Kakku ennen kuorrutusta.
"Kirsikankukkia", joihin sivelin hieman säihkettä.
Puu oli tosi hankala tehdä, koska massa oli niin kuivaa ja meinasi koko ajan murtua :(
Tässä näkyy vähän geishan vyön koristelua. (Voi nolous noita hihoja!!! Oli juu vähän kuivaa massaa..)
Hmmm, tuleekohan mullekin kohta jo ryppyjä? :)
Sitten maistajaisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti