perjantai 19. lokakuuta 2012

Mehevät suklaamuffinit


Tein näitä suklaisia muffinsseja tyttäreni 5-vuotissynttäreille. Ohje on Fazerin Suklainen keittiö-ohjevihkosta. Siinä kuorrutteeksi oli laitettu sulatettua valkosuklaata, mutta laitoin tällä kertaa kermavaahtoa. Tein nämä minimuffinssivuokiin, koska juhlissa oli paljon muutakin tarjolla :)

Mehevät suklaamuffinit

(12 normaalikokoista tai 30-35 minimuffinssia)

100 g tummaa suklaata rouheena (esim. Fazer Taloussuklaa -rouhe)

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)

2 kananmunaa

1 1/2 dl fariinisokeria

1 dl maitoa

100 g voita/ margariinia sulatettuna

Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti kananmunat ja fariinisokeri. Nostele kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin (minusta kätevin ja nopein tapa on laittaa taikina pursotinpussiin ja pursottaa taikina vuokiin).

Paista 200-asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 15 minuuttia (isompia muffinsseja noin 20 minuuttia). Anna muffinssien jäähtyä.

Koristelu

noin 2 dl Flora Vispiä

1 rkl tomusokeria

(vaaleanpunaista pastaväriä)

(kerman sijaan voi laittaa myös sulatettua valkosuklaata)

Fazer Tutti Frutti Crush -rouhetta (tai loput suklaarouheesta)

Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Värjää halutessasi vaaleanpunaisella pastavärillä (laita esim. coctailtikun avulla pieni määrä kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin aikaiseksi). Koristele Tutti Frutti -crushilla.

Uunista tulleet muffinssit.


Kiitos veljelle ihanasta muffinssitelineestä :) Minimuffinssitkin pysyivät hyvin siinä!



Tuo ylimmäinen muffinssi oli tietenkin synttärisankarille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti