Tein näitä suklaisia muffinsseja tyttäreni
5-vuotissynttäreille. Ohje on Fazerin Suklainen keittiö-ohjevihkosta.
Siinä kuorrutteeksi oli laitettu sulatettua valkosuklaata, mutta laitoin
tällä kertaa kermavaahtoa. Tein nämä minimuffinssivuokiin, koska
juhlissa oli paljon muutakin tarjolla :)
Mehevät suklaamuffinit
(12 normaalikokoista tai 30-35 minimuffinssia)
100 g tummaa suklaata rouheena (esim. Fazer Taloussuklaa -rouhe)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)
2 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl maitoa
100 g voita/ margariinia sulatettuna
Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon
muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti
kananmunat ja fariinisokeri. Nostele kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon.
Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin
(minusta kätevin ja nopein tapa on laittaa taikina pursotinpussiin ja
pursottaa taikina vuokiin).
Paista 200-asteisessa uunissa hiukan
keskitasoa alempana noin 15 minuuttia (isompia muffinsseja noin 20
minuuttia). Anna muffinssien jäähtyä.
Koristelu
noin 2 dl Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
(vaaleanpunaista pastaväriä)
(kerman sijaan voi laittaa myös sulatettua valkosuklaata)
Fazer Tutti Frutti Crush -rouhetta (tai loput suklaarouheesta)
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla.
Värjää halutessasi vaaleanpunaisella pastavärillä (laita esim.
coctailtikun avulla pieni määrä kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin
aikaiseksi). Koristele Tutti Frutti -crushilla.
Uunista tulleet muffinssit.
Kiitos veljelle ihanasta muffinssitelineestä :) Minimuffinssitkin pysyivät hyvin siinä!
Tuo ylimmäinen muffinssi oli tietenkin synttärisankarille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti