Tein tätä marmeladia
tähän kakkuun, jolla osallistuin
tähän
Leivontafoorumin leivontahaasteeseen. Laitan tähän ohjeen, jolla tuli
tuo pienehkö purkillinen + vähän päälle valmista marmeladia. Käytin
lopulta koko satsin kyseiseen kakkuun, koska siinä oli aikalailla juuri
oikea määrä :) Jos haluaa enemmän marmeladia, kannattaa ohje tuplata.
Punaherukkamarmeladi
250 g punaherukoita (käytin nyt pakastepunaherukoita)
1 rkl sitruunamehua
85 g hillo-marmeladisokeria
Mittaa kattilaan punaherukat, sitruunamehu ja hillo-marmeladisokeri.
Anna seoksen kiehahtaa ja alenna lämpötila puoliteholle. Keitä 10-15
minuuttia välillä sekoittaen. Poista pinnalle kertynyt vaahto pois.
Kaada marmeladiseos kulhoon ja jääkaappiin marmeloitumaan. Halusin
marjatkin joukkoon, niin en siivilöinyt niitä. Jos haluat täysin sileää
marmeladia, keitä ensin marjoja ja sitruunamehua 10-15 min., siivilöi
marjat ja lisää vasta sen jälkeen hillo-marmeladisokeri. Tällöin
hillo-marmeladisokeria saattaa tosin tarvita vähemmän.
Melkein kokonaan marmeloitunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti