keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike


Äiti toi kasan puusta pudonneita syysomenia. Käytin niitä mm. tähän ikiherkkuun. Ohje on Emäntänä Olga -kirjasta. Intiaanisokeri sopii täydellisesti omenien kanssa ♥ Saas nähdä milloin olen kolunnut koko Olgan kirjan läpi. Tykkään niin paljon kirjan ohjeista! Tiedän jo minkä ohjeen toteutan seuraavaksi :) Omena-kaurapaistos on muuten hyvää myös vaniljajäätelön kanssa :)

Täältä löytyy kaura-raparperipaistos ja täältä aiemmin tekemäni omena-kaurapaistos.

Kaura-omenapaistos
 
Pohjalle

8-10 syysomenaa

1/2 dl vettä

intiaanisokeria (laitoin 2 1/2 rkl) ja kanelia (laitoin 1/2 tl)

Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat (minä halusin lisäksi kuoria omenat). Laita omenalohkot voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle vesi. Ripottele pinnalle intiaanisokeria ja kanelia.

Päälle

100 g voita

1 dl intiaanisokeria

4 dl kaurahiutaleita

1 rkl puolikarkeita spelttijauhoja

Sulata voi ja sekoita siihen intiaanisokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle vuokaan. Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Vaniljakastike
 

4 dl maitoa

1/2 dl intiaanisokeria

1 kananmuna

1 rkl ohratärkkelystä tai perunajauhoja

3 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hetki ja ota se sitten pois liedeltä. Mausta kastike vaniljasokerilla ja jäähdytä välillä sekoittaen.

Syysomenia vanhempieni pihapuusta.


Valmis paistos.


Omena-kaurapaistos on vallan hyvää näin pelkältäänkin!! Mutta..


..sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti