Äiti toi kasan puusta pudonneita syysomenia. Käytin niitä mm. tähän
ikiherkkuun. Ohje on Emäntänä Olga -kirjasta. Intiaanisokeri sopii
täydellisesti omenien kanssa ♥ Saas nähdä milloin olen kolunnut koko
Olgan kirjan läpi. Tykkään niin paljon kirjan ohjeista! Tiedän jo minkä
ohjeen toteutan seuraavaksi :) Omena-kaurapaistos on muuten hyvää myös
vaniljajäätelön kanssa :)
Täältä löytyy kaura-raparperipaistos ja
täältä aiemmin tekemäni omena-kaurapaistos.
Kaura-omenapaistos
Pohjalle
8-10 syysomenaa
1/2 dl vettä
intiaanisokeria (laitoin 2 1/2 rkl) ja kanelia (laitoin 1/2 tl)
Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat (minä halusin lisäksi
kuoria omenat). Laita omenalohkot voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle
vesi. Ripottele pinnalle intiaanisokeria ja kanelia.
Päälle
100 g voita
1 dl intiaanisokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
Sulata voi ja sekoita siihen intiaanisokeri, kaurahiutaleet ja
jauhot. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle vuokaan. Kypsennä
paistosta 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.
Vaniljakastike
4 dl maitoa
1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
1 rkl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
3 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Kuumenna
seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hetki
ja ota se sitten pois liedeltä. Mausta kastike vaniljasokerilla ja
jäähdytä välillä sekoittaen.
Syysomenia vanhempieni pihapuusta.
Valmis paistos.
Omena-kaurapaistos on vallan hyvää näin pelkältäänkin!! Mutta..
..sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti