Tein tällaisen kukkakakun tyttäreni ristiäisiin viime elokuun alussa. Se on odottanut urheasti postaustaan :) Värimaailma oli leivonnaisissa violetti ja niinpä kukkakakkukin sai päälleen violetin sävyjä sekä violetit pikkukengät. Kuvat kakusta eivät ole parhaat mahdolliset. Ulkona oli huono valaistus ja sisälläkään ei yhtään sen parempi.
Vanilja-vadelmatäytekakku
Pohja
3 × tämä pohja:
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
1 dl ohratärkkelystä
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1 1/2 tl leivinjauhetta
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja intiaanisokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Tee näin yhteensä kolme pohjalevyä ja anna niiden jäähtyä.
Leikkaa leivinpaperista/pergamiinista sopivankokoinen kukan kaava. Aseta kaava jokaisen pohjalevyn päälle ja leikkaa sen avulla levyistä kukan malliset palat.
Kostutus
2 1/2 dl maitoa
1 1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita keskenään maito ja intiaanisokeri.
Valkosuklaa-vaniljatäyte vadelmilla
3/4 dl vadelmahilloa
♥
4 dl vispikermaa
300 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
3 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
150 g kotimaisia pakastevadelmia
Kostuta kakkulevy intiaanisokerimaidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahillo.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.
Levitä valkosuklaa-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota täytteeseen melko tiheästi pakastevadelmia antamaan täytteelle raikkautta. Marjat on helpoin upottaa jäisinä. Silloin ne eivät myöskään värjää täytettä.
Aseta keskimmäinen kääretorttulevy täytteen pälle ja kostuta se.
Vadelma-vaniljatäyte
3/4 dl vadelmahilloa
♥
4 dl vispikermaa
150 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
300 g vadelmia (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)
3 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
150 g kotimaisia pakastevadelmia
Levitä vadelma-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kääretorttulevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Suklaakreemi
175 g tummaa suklaata
225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljauutetta
250 g tomusokeria
Levitä kreemiä kakun reunaosaan tasainen, peittävä kerros. Tasoita pinta esimerkiksi palettiveitsellä. Tee haarukalla pintaan kuvioita. Laita kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaa vaihetta.
Kermapäällystys
1 1/2 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
Kermapursotus
3 dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
violettia pastaväriä
Laita kolmeen pursotinpussiin pyöreäpäinen tylla (jos samanlaisia tyllia ei ole näin montaa, käy pelkkä pyöreäpäinen liitinosakin, tai tyllaosan voi vaihtaa ja pestä pursotusten välissä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen
loppuvaiheessa vaniljakreemi. Lusikoi pienehkö määrä valkoista vaahtoa pursotinpussiin. Jaa loppuvaahto kahteen kulhoon niin, että toisessa on vaahtoa vähän enemmän. Lisää coctailtikun avulla violettia pastaväriä vaahtoihin sen verran, että isompi vaahtomäärä on hieman tummempaa.
Aloita pursottaminen kakun reunasta käyttäen ensin tumminta vaahtoa, jota on eniten. Pursota palloja yksi kakunreunallinen kerrallaan. Vedä
pikkulusikalla tai pienellä palettiveitsellä pallon päältä, jotta se
litistyy keskustaa kohden. Pursota uusi pallorengas hieman edellisen, litistettyjen pallon päälle.
Jatka näin noin neljä kierrosta. Jatka vaaleamman violetilla vaahdolla samalla tavalla noin kaksi kierrosta. Pursota kakun keskiosaan valkoisella vaahdolla palloja ja litistä nekin.
Koristeet
nimilaatta
pikkukengät
Ohjeet koristeisiin löytyvät täältä.
♥
Kukan malliseksi leikattu kääretorttulevy.
Kehystin kakun kalvomuovilla, jotta täyttäminen oli helpompaa. Vadelma-vaniljatäyte levitettynä.
Pursottelua.
Enää puuttuvat koristeet.
Haarukalla tehtyä koristelua suklaakremin pintaan.
Kengät pääsivät paikalleen.
Nimilaatta laitettiin kakun päälle vasta kastetilaisuuden jälkeen, kun nimi oli selvllä :)
Camilla Mea Amelia ♥
Oi, ihanuus, mikä tytön tyllerö...sievä, kuten toisetkin!
VastaaPoistaPiti kakkua kommentoida, mutta tyttö sai ajatukset sekaisin !
Ihanat töppösen, rakkaudella valmistettu herkkukakku!
n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Kiitos ♥ Lapset ja etenkin pienet vauvat vievät helposti huomion, sen olen itsekin huomannut :)
Poista