Sain äidiltä kortin, jossa oli herkkumyslin
kuva ja resepti. Resepti on Sara La Fountainin kirjasta Passion for
Food. Täytyispä katsastaa muutkin sarjaan kuuluvat reseptikortit, koska
ainakin tämä resepti oli minun mieleeni. On kyllä todellakin
HERKKUmysliä :)
Herkkumysli
6 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl pecanpähkinöitä
1 dl manteleita (laitoin kuorittuja manteleita)
1 dl kuivattuja manteleita paloiteltuina
1 dl kuivattuja aprikooseja paloiteltuina
3/4 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl kurpitsansiemeniä
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vaahterasiirappia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 rkl vanilja-aromia
3/4 dl öljyä (laitoin rypsiöljyä)
1 dl rusinoita
Sekoita
suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pecanpähkinät, mantelit, kuivatut
mansikat ja aprikoosit, auringonkukansiemenet sekä kurpitsansiemenet.
Sekoita toisessa kulhossa fariinisokeri, vaahterasiirappi, kaneli,
kardemumma, vanilja-aromi ja öljy. Yhdistä sitten kaikki ainekset
keskenään.
Kaada sekoitus
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 150-asteisesa uunissa
noin 30-40 minuuttia. Lisää lopuksi myslin joukkoon rusinat ja sekoita
hyvin.
Säilytä mysli ilmatiiviissä rasiassa.
Minä tykkään
syödä mysliä maidon kanssa, mutta tässä kaksi muutakin maittavaa
tarjoiluvaihtoehtoa. Ensimmäinen tarjoiluvaihtoehto on kortista.
Mysli hunajan ja mustikoiden kera
(yhdelle)
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl mustikoita tuoreena tai pakastettuina (sulatettuina)
1 1/2 dl mysliä
1 1/2 rkl hunajaa (laitoin 1 rkl)
Laita lasin pohjalle ensin jogurtti ja sekoita joukkoon sulaneet mustikat. Lisää päälle mysliä ja lopuksi hieman hunajaa.
Maustamaton jogurtti sopii myslin kanssa oikein hyvin myös sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti