Löysin Kinuskikissan blogista tosi herkullisen näköisen Puolukkaspiraali-piirakan
ohjeen. Tein tuolla ohjeella tuon piirakan ja tykkäsin. Kesällä halusin
tehdä isäni syntymäpäiville piirakan ja päätin tehdä puolukkaspiraalin
mustikkaversiona. Muutin vain mustikoiden sekaan tulevan sokerin ja
perunajauhon määrää mustikoille sopivaksi. Sopivat määrät löysin
Kinuskikissan vanilja-mustikkapiirakan ohjeesta. Tässä ohje on niin miten itse sen tein.
Tein synttäreille myös suklaamarsipaanitäytekakun. Se löytyy täältä.
Mustikkaspiraali
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Täyte
3/4 dl perunajauhoja
4 rkl sokeria
5 dl maitoa
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Vatkaa voi ja
sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita
muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija
n. 26 cm, korkeus n. 4 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita
kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrallaan
maitoa. Lisää vispilällä sekoittaen munankeltuainen. Lisää
vaniljasokeri. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes
se pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon
vaniljatuorejuusto. Lisää kananmuna vispilällä hyvin sekoittaen. Säästä
osa kiisselistä piirakan pinnalle. Laita loput pohjan päälle.
Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.
Tee pinnalle
kuviointi näin: laita säästämäsi vaniljatäyte pakastuspussiin ja leikkaa
kulma auki. Valuta täytettä mustikoiden päälle spiraaliksi tai muuhun
haluamaasi muotoon.
Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Annan piirakan jäähtyä ennen tarjoilemista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti