Meidän perheessä syödään usein mysliä
aamupalalla. Tulipa kerran mieleeni, että miksen tekisi mysliä itse.
Kokeilin ensin yhdellä ohjeella, mutta se maistui aika tylsältä. Etsin
sopivampaa ohjetta netistä ja löysin Pastanjauhantaa-blogista kivan ohjeen. Tässä ohje miten itse tein:
Mysli
4 dl neljän viljan hiutaleita
2 dl ruishiutaleita
2 dl kauraleseitä
2 rkl mantelirouhetta
4 rkl murskattua cashewpähkinää
2 rkl intiaanisokeria
1,5 rkl siirappia
reilu 1 dl Eldorado Tropic-hedelmäsekoitusta (hedelminä rusinaa, papaijaa, ananasta, ja kookospähkinää)
laita uuni
kuumenemaan 200-asteiseksi.Sekoita hiutaleet, leseet ja sokeri
keskenään. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Ripottele pinnalle
pähkinärouheet. Valuta siirappi ohuena nauhana seoksen päälle. Paahda
mysliä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes siirappi alkaa kuplia. Itse
pidin n. 7 minuuttia. Seuraa tarkkaan, koska palaa herkästi. Ota uunista
ja jäähdytä. Lisää lopuksi kuivahedelmät ja sekoita. Säilytä
kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.
Sitten löysin tällaisia mmmmaukkaita (!!) kuivattuja mansikoita Punnitse ja Säästä-kaupasta ja eikun taas myslin tekoon :)
Tein muuten samalla ohjeella kuin aiemmin,
mutta laitoin pähkinöinä/siemeninä 2 rkl rouhittua cashewpähkinää, 2
rkl mantelirouhetta, 1 rkl seesaminsiemeniä ja 1 rkl
auringonkukansiemeniä. Sitten laitoin noin 1/2 dl noita kuivattuja
mansikoita. Leikkasin niitä vähän pienemmiksi paloiksi. Myslin teko on
kivaa, koska siihen voi laittaa joka kerta vähän erilaisia aineksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti