tiistai 24. elokuuta 2010

Vadelma-mansikkasorbetti


Parisen viikkoa sitten eräänä helteisenä päivänä päätin tehdä jotain viileää jälkiruokaa. Sitten muistin sorbettiohjeen, jonka löysin selaillessani reseptejä. Tämä resepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 6/10. Siinä oli vadelma-mangosorbetin ohje. Pakkaseen oli juuri kertynyt paljon tämän kesän marjoja ja hyödynsin niitä.

Vadelma-mansikkasorbetti
 
2 ps (à 250 g ) pakastevadelmia (laitoin puolet mansikoita ja puolet vadelmia)
 
4-5 rkl jäävettä /laitoin 5 rkl)
 
1 1/2 dl tomusokeria

Soseuta jäiset marjat, jäävesi ja tomusokeri monitoimikoneessa hileiseksi sorbetiksi. Annostele ja tarjoa heti. Ohjeesta saa joko 5-6 pienempää annosta tai niinkuin  minulla neljä isompaa annosta. Oli ihanan raikasta!



Tein toisella kerralla mansikkasorbettia. Sama ohje, mutta 500 g mansikoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti