Parisen viikkoa sitten eräänä helteisenä
päivänä päätin tehdä jotain viileää jälkiruokaa. Sitten muistin
sorbettiohjeen, jonka löysin selaillessani reseptejä. Tämä resepti on
Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 6/10. Siinä oli vadelma-mangosorbetin ohje. Pakkaseen oli juuri kertynyt paljon tämän kesän marjoja ja hyödynsin niitä.
Vadelma-mansikkasorbetti
2 ps (à 250 g ) pakastevadelmia (laitoin puolet mansikoita ja puolet vadelmia)
4-5 rkl jäävettä /laitoin 5 rkl)
1 1/2 dl tomusokeria
Soseuta jäiset marjat, jäävesi ja tomusokeri monitoimikoneessa hileiseksi sorbetiksi. Annostele ja tarjoa heti. Ohjeesta saa joko 5-6 pienempää annosta tai niinkuin minulla neljä isompaa annosta. Oli ihanan raikasta!
Tein toisella kerralla mansikkasorbettia. Sama ohje, mutta 500 g mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti