Sain loppukesällä maistaa setäni vaimon
tekemää tosi herkullista amerikkalaista juustokakkua. Pakkohan sellaista
oli itsekin koittaa tehdä :) Minulla on sekä tuon maistamani
juustokakun resepti että myös Encyclopedic Cookbook-kirjan resepti.
Yhdistelin vähän reseptejä, mutta enimmäkseen noudatin maistamani
juustokakun reseptiä.
Kummassakin ohjeessa oli neljä kananmunaa.
Minulla tuli ensimmäisellä yrittämällä kakku melkein yli laitojen.
Käytin 24 cm läpimittaista vuokaa. Nyt tein muuten samalla ohjeella,
mutta laitoin vain 3 munaa. Nyt kakku kohosi ainakin yläreunoihin asti,
mutta ei pursuillut yli. Kakku olisi kuitenkin kivempi vähän
korkeampana. Vuoan on siis hyvä olla aika korkeareunainen. Minun vuokani
korkeus on noin 7,5 cm.
Amerikkalainen juustokakku
Pohja
1 cup/ 2,4 dl (eli noin 8 kpl) murskattuja Digestive-keksejä
4 Tbsp./ reilu 1/2 dl sulatettua margariinia
1/4 tsp./ reilu 1/4 tl kanelia
1/4 cup/ 1/2 dl fariinisokeria
Murusta keksit esimerkiksi näin
Yhdistä
keksimurut, kaneli, fariinisokeri ja sulatettu margariini ja sekoita
tasaiseksi. Laita halkaisijaltaan 24 cm olevaan vuokaan pohjalle
laivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Painele keksimuruseos pohjalle ja
noin 2,5 cm reunoille. Laita tuorekelmu päälle ja jääkaappiin jäähtymään
täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte
4 kananmunaa (itse siis laitoin nyt vain 3)
1 cup/ 1 prk maitorahkaa
2 Tbsp./ reilu 2 rkl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)
1/8 tsp./ 1/8 tl ruususuolaa
1tsp./ 1 tl vaniljasokeria
1 cup/ 2,4 dl sokeria
1 Tbsp./ 1 rkl sitruunamehua (voi jättää poiskin tai laittaa vähemmän)
450 g maustamatonta tuorejuustoa
Erottele
kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin. Vatkaa keltuaiset paksuksi,
vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siihen rahka, jauhot, suola, vaniljasokeri,
vajaa 2 dl sokeria ja sitruunamehu ja sekoita. Lisää vielä tuorejuusto
ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa
valkuaisia, kunnes seos on vaahtomaista. Lisää sitten loppu sokerimäärä
eli vajaa 1/2 dl vähitellen sekaan koko ajan vatkaten. Jatka
vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele
vaahto muun täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan.
Paista
juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes kakku on
keskustaa myöten hyytynyt. Kakku kohoaa lopussa, mutta sitten pinta
laskee. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Säilytä kakkua
jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti