torstai 16. syyskuuta 2010

"Homeinen" jauhelihapiirakka


Tämän "homeisen" jauhelihapiirakan tein myös tuttuni tupareihin/Halloweenjuhlaan. Reseptin löysin Kinuskikissalta täältä. Sekoitin päälle tulevien ainesten sekaan vihreää tomuväriä saadakseni homeisen vaikutelman. Tätä piirakkaa en olekaan tehnyt normaalina versiona :) Tässä ohje miten itse tein.

Jauhelihapiirakka
 
Pohja

125 g voita
 
3 dl vehnäjauhoja
 
1/2 dl vettä

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

1 paprika
 
1 pieni sipuli
 
300 g paistijauhelihaa
 
1 valkosipulinkynsi
 
2 tl sinappia
 
1/2 tl mustapippuri
 
1 tl aromisuolaa
 
1/2 tl basilikaa 
 
1/2 tl oreganoa

Leikkaa paprika suikaleiksi (leikkasin aika pieniksi suikaleiksi). Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet eli murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan, basilikan ja oreganon. Levitä vuokaan pohjataikinan päälle.

Päälle

200 g ruohosipulituorejuustoa
 
1/2 dl maitoa
 
1 kananmuna
 
2 dl juustoraastetta
 
(vihreää tomuväriä)

Sekoita kulhossa tuorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta (sekä tomuväri). Kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun pinta on saanut vähän väriä, voi pinnan suojata leivinpaperilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti