Mietin viime vuonna tarjottavia tyttäreni synttäreille ja löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista tämän ihanan ohjeen. Tein tuolloin juustosydämiä ilman täytettä. Täytyy joskus kokeilla täytteenkin kanssa :)
Minä tein ohjeen kaksinkertaisena. Siitä
satsista minulla tuli 145 juustosydäntä. Kaksinkertaiseen annokseen
laitoin leivinjauhetta reilu 1/2 tl ja paprikajauhetta 3/4 tl. Tässä
yksinkertainen ohje niin, miten itse tein.
Juustosydämet
150 g voita
2 1/2 vehnäjauhoja
2 1/2 dl juustoraastetta
Vajaa 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
Voiteluun kananmunaa
Koristeeksi seesaminsiemeniä
Halutessasi juustosydänparien väliin maustettua tuorejuustoa tai kala- tai kinkkutahnaa.
Nypi käsin
pehmeä margariini, juusto ja kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi.
Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, painele sydänmuotilla
(käytin kahta erikokoista sydänmuottia) sydämiä ja laita
leivinpaperoidulle pellille. Voitele kananmunalla ja koristele
seesaminsiemenillä.
Paista
juustosydämet 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Jos haluat laittaa
täytettä, anna juustosydämien jäähtyä ja laita sitten yhdelle sydämelle
haluamaasi täytettä ja laita toinen sydän kanneksi.
Itse tein juustosydämet pari viikkoa ennen juhlia ja säilytin ne pakkasessa ennen tarjoiluhetkeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti