maanantai 13. syyskuuta 2010

Juustosydämet


Mietin viime vuonna tarjottavia tyttäreni synttäreille ja löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista tämän ihanan ohjeen. Tein tuolloin juustosydämiä ilman täytettä. Täytyy joskus kokeilla täytteenkin kanssa :)

Minä tein ohjeen kaksinkertaisena. Siitä satsista minulla tuli 145 juustosydäntä. Kaksinkertaiseen annokseen laitoin leivinjauhetta reilu 1/2 tl ja paprikajauhetta 3/4 tl. Tässä yksinkertainen ohje niin, miten itse tein.

Juustosydämet

150 g voita 
 
2 1/2 vehnäjauhoja
 
2 1/2 dl juustoraastetta
 
Vajaa 1/2 tl leivinjauhetta
 
1/2 tl paprikajauhetta
 
Voiteluun kananmunaa
 
Koristeeksi seesaminsiemeniä
 
Halutessasi juustosydänparien väliin maustettua tuorejuustoa tai kala- tai kinkkutahnaa.

Nypi käsin pehmeä margariini, juusto ja kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, painele sydänmuotilla (käytin kahta erikokoista sydänmuottia) sydämiä ja laita leivinpaperoidulle pellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä.

Paista juustosydämet 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Jos haluat laittaa täytettä, anna juustosydämien jäähtyä ja laita sitten yhdelle sydämelle haluamaasi täytettä ja laita toinen sydän kanneksi.

Itse tein juustosydämet pari viikkoa ennen juhlia ja säilytin ne pakkasessa ennen tarjoiluhetkeä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti