Viime kesänä löysin kivan jälkiruokareseptin Marien blogista täältä. Tuo jälkiruoka sopii siis hyvin aasialaisen ruoan jälkiruoaksi.
Minulla ei tullut läheskään yhtä hieno annos
kuin Mariella, mutta tästä kuvasta lähtikin yllättäen aikamoinen
tarinavyyhti mielessäni jylläämään. Näin tuossa jäätelöpallossa ruusun
ja muistin saaneeni siskoltani vihreän marsipaanipötkön. Marsipaani oli
minulle ihan uusi tuttavuus. Sitten tuon jäätelöruusun myötä päätin
vihdoin avata marsipaanipötkön ja koittaa ainakin tehdä ruusun. Pikku
hiljaa alkoi syntyä tarina ja oli pakko mennä ostamaan lisää marsipaania
:) Tällainen marsipaanitarina lopulta syntyi.
Mutta ensin tämän banaanijälkiruoan ohje.
Pilkoin banaanit aika pieniksi, joten jälkkäristä tuli sosemaisempaa.
Seuraavalla kerralla kyllä kokeilen isommilla banaanipaloilla, niinkuin
Mariella. Tässä ohje miten itse tein.
Kookosbanaanit jäätelön kera
1 prk kookosmaitoa
1 dl kermaa (hmm, käytinköhän kuohukermaa)
2 rkl sokeria
1 maustemitta ruususuolaa
ripaus kanelia
3 banaania
♥
tarjoiluun vaniljajäätelöä
♥
koristeeksi suklaarouhetta
Kaada
kookosmaito ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja
kanelilla. Kuori ja halkaise banaanit pituussuunnassa kahtia. Paloittele
vielä puolikkaat kahteen tai kolmeen osaan (laitoin varmaan neljään
osaan). Lisää banaanit kiehuvaan kookosmaitoon ja keitä pari minuuttia.
Annostele jälkiruokakulhoihin ja kaada kookosliemi päälle. Ripottele
pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa tai jäähdytä
ja tarjoile kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti