Reseptin löysin Kinuskikissalta täältä. Tein itse rahkavoitaikinan. Tuon rahkavoitaikinan ohjeen löysin Ei makeaa mahantäydeltä-blogista täältä. Kaulitsin sen verran ohueksi taikinan, että sain tehtyä kaksi piirakkaa. Niistäkin tuli ihan kunnon kokoiset. Paloja niistä tuli yhteensä 26.
Lohipiirakka muna-riisitäytteellä
Rahkavoitaikina
250 g margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rahka
ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita
tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi
tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulita.
Täyte
250 g lämminsavulohta
1 keitetty kananmuna
1 1/4 dl keitettyä riisiä
1/4 dl ruohosipulia
1/2 dl tilliä
1 prk kermaviiliä
Valkopippuria
Voiteluun kananmunaa
Koristeluun vajaa 1 torttutaikinalevy
Ota torttutaikinalevy sulamaan. Poista lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Paloittele se pieniksi paloiksi.
Keitä
kananmuna kovaksi eli n. 8 minuuttia. Leikkaa se pieniksi paloiksi.
Keitä riisi. Silppua ruohosipuli ja tilli. Yhdistä kaikki aineet
kulhossa ja lisää sekaan valkopipuria.
Kaulitse
rahkavoitaikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa se
kahteen osaan (voi kaulia myös vähän paksummaksi ja tehdä yhden). Levitä
täytettä taikinaosien toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli
kanneksi. Nipistä reunat yhteen. Voitele munalla. Pistele reikiä
pintaan.
Jos haluat
koristella piirakkaa, ota torttutaikinalevystä haluamallasi muotilla
paloja ja paina ne kevyesti piirakoiden pintaan. Minä käytin pientä
kukkamuottia. Voitele koristeet myös munalla.
Paista
200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kun pinta on saanut kauniin
kullanruskean värin, voi päälle laittaa loppuajaksi leivinpaperia pintaa
suojaamaan.
Piirakat voi pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti