lauantai 11. syyskuuta 2010

Macaroni and Cheese, Juustomakaronilaatikko


Tässä taas satoa Encyclopedic Cookbook.keittokirjasta. Siellä oli oikein periamerikkalainen resepti eli juustomakaronilaatikko. Ei ole koskaan tullut sitä tehtyä, joten nytpä sitten tein. Oli ihan kivaa vaihtelua lihamakaronilaatikolle.

Kirjassa oli kolme versiota tästä ruoasta. Yhdessä oli mm. parsaa, valkosipulia ja Cheddar-juustoa. Kaksi muuta ohjetta olivat pelkistetympiä. Ne olivat muuten samat, mutta lapsille tarkoitettu oli vähän terveellisempi versio. Tein nyt vähemmän terveellisemmän ohjeen mukaan.

Juustomakaronilaatikko
 
2 cups/ 4,8 dl makaronia
 
8 cups/ vajaa 2 L vettä
 
2 tsp./ 2 tl ruususuolaa
 
2 cups/ 4,8 dl juustoraastetta (mielellään voimakasta)
 
1/4 tsp./ 1/4 tl ruususuolaa
 
hyppysellinen pippuria (laitoin jauhettua mustapippuria)
 
1 1/4 cups/ 3 dl maitoa

Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä siinä makaronia 15 minuuttia. Kaada vesi pois. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksia niin, että ensin kerros makaronia, sitten juustoraastetta, sen päälle ripotellen suolaa ja pippuria ja sitten taas makaronia jne. Minulla tuli neljä kerrosta. Päällimmäiseksi jää siis juustoraastekerros suolalla ja pippurilla. Lämmitä maito ja kaada se vuoan reunoille.

Paista 190-asteisessa uunissa 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti