Tätä olen muutaman kerran tehnyt. Vaihtelen
juustolaatua. Resepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 8/09. Tein
lisäksi kylmän kastikkeen kalalle. Siitä tarkemmin täällä.
Maukas uunilohi
600-800 g kirjolohi- tai lohifilettä
1 tl ruususuolaa
1/4 tl mustapippuria (käytin kreikkalaista kalamaustetta noin 1/2 tl)
2 tomaattia
50 g sinihome- tai sulatejuustoa (laitoin Koskenlaskijaa)
Siivuta
tomaatit. Siivutin mozzarellan ja maustoin viipaleet suolalla,
hunajalla, maustepippurilla ja basilikalla. Nypi fileestä ruodot
pinseteillä/ruotopihdeillä. Tee kalaan muutaman sentin välein vinoja
viiltoja pyrstöä kohti ja nahkaan asti. Asettele joka toiseen viiltoon
tomaattiviipale ja joka toiseen viiltoon juustoa. Nosta filee
leivinpaperoidulle uunipellille ja sirottele päälle suolaa, pippuria ja
timjamia (en nyt laittanut timjamia). Kypsennä 200-asteisessa uunissa
noin 30 minuuttia. Kalan voi tarjoilla sitruunaviipaleiden kanssa.
Onnelin kylmä kastike kalalle
1 prk kevyt ranskankermaa
2 tl sinappia
1 maustemitta maustepippuria
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
1/2 dl silputtua tuoretta sipulinvartta
1 tl juoksevaa hunajaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa maustumaan ennen tarjoilemista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti