sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Maukas uunilhi ja Onnelin kylmäkastike kalalle


Tätä olen muutaman kerran tehnyt. Vaihtelen juustolaatua. Resepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 8/09. Tein lisäksi kylmän kastikkeen kalalle. Siitä tarkemmin täällä.

Maukas uunilohi
 
600-800 g kirjolohi- tai lohifilettä
 
1 tl ruususuolaa
 
1/4 tl mustapippuria (käytin kreikkalaista kalamaustetta noin 1/2 tl)
 
2 tomaattia
 
50 g sinihome- tai sulatejuustoa (laitoin Koskenlaskijaa)

Siivuta tomaatit. Siivutin mozzarellan ja maustoin viipaleet suolalla, hunajalla, maustepippurilla ja basilikalla. Nypi fileestä ruodot pinseteillä/ruotopihdeillä. Tee kalaan muutaman sentin välein vinoja viiltoja pyrstöä kohti ja nahkaan asti. Asettele joka toiseen viiltoon tomaattiviipale ja joka toiseen viiltoon juustoa. Nosta filee leivinpaperoidulle uunipellille ja sirottele päälle suolaa, pippuria ja timjamia (en nyt laittanut timjamia). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kalan voi tarjoilla sitruunaviipaleiden kanssa.

Onnelin kylmä kastike kalalle
 
1 prk kevyt ranskankermaa
 
2 tl sinappia
 
1 maustemitta maustepippuria
 
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
 
1/2 dl silputtua tuoretta sipulinvartta
 
1 tl juoksevaa hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa maustumaan ennen tarjoilemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti