perjantai 3. syyskuuta 2010

Minttumuffinssit toffeekuorrutteella ja silmämunalla


Nämä silmämunat pääsivät siis koristamaan minimuffinsseja. Kaikkiin muffinsseihin silmämunia ei rittänyt, koska muffinsseja tuli sen verran enemmän. Tein niitä noin 75 kpl.

Minttusuklaamuffinssien ohjeen löysin Kinuskikissalta ja hänen toisesta muffinssireseptistä nappasin näihin toffekuorrutteen ohjeen. Tein itse ohjeet kaksinkertaisina. Tässä ohjeet yksinkertaisina.

Minttusuklaamuffinssi

1 Pätkis Mini Bites-pussi
 
150 g margariinia
 
1 1/2 dl sokeria
 
2 kananmunaa
 
3 1/2 dl vehnäjauhoja
 
2 tl leivinjauhetta
 
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
1 1/2 dl maitoa tai kermaa (taisin käyttää kevytkermaa)

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet (kaakaojauheen sihtasin) ja lisää ne taikinan sekaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Sekoita lopuksi suklaarouhe joukkoon.

Lusikoi taikinaa nokare muffinssivuoan pohjalle, laita yksi Mini Bites-pala keskelle ja peitä taikinalla (minä laitoin jokaiseen vain puolikkaan Mini Bites-palan, koska käytin mini-muffinssivuokaa). Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Toffeekuorrutus
 
1 1/2 levyä (á 150 g) Pandan Toffee-suklaata
 
1/2 dl kermaa

Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa ja kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Levitä lusikalla jäähtyneiden muffinssien päälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti