Anteeksi epätarkka kuva! Tein näitä ihania minttupalloja vuosi sitten tyttäreni synttärijuhliin. Löysin ohjeen Mansikkamäen Ebeltä, joka oli ohjeen löytänyt Bakerella-blogista.
Minttupallot
1 pkt (350 g) Minttu-dominokeksejä
2 rkl vanilja-tuorejuustoa
muutama tippa vanilja-aromia (piparminttuaromi kävisi myös hyvin)
sulatettua suklaata (käytin tummaa)
koristeeksi esim. nonparelleja tai strösseleitä
Kaavi keksien
täyte toiseen kippoon ja keksiosat toiseen. Murskaa keksit hienoksi.
Sekoita joukkoon täytteet ja vanilja-aromia ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele massasta pieniä palloja ja laita pallot jääkaappiin noin
pariksi tunniksi viilentymään.
Sulata suklaa.
Jos minttupalloja ei tule heti syötyä ja niitä tullaan säilyttämään
muutama päivä, kannattaa suklaa temperoida. Silloin suklaa säilyy
parempana ja pinta säilyy kauniina. Temperoinnista on lisää
sitruunakonvehtien ohjeessa täällä.
Valkosuklaan temperointilämpötilat: 45°C----26°C----29-30°C
Maitosuklaan temperointilämpötilat: 45°C----27°C----30-31°C
Tumman suklaan temperointilämpötilat: 48-52°C----28°C----31-32°C
Dippaa
minttupallot sulassa suklaassa esimerkiksi kahden haarukan avulla.
Aseta leivinpaperille. Koristele esimerkiksi nonparelleilla tai
strösseleillä. Anna sitten suklaan jähmettyä.
Minä en näitä
minttupalloja tehdessäni tiennyt vielä suklaan temperoinnista mitään,
joten se jäi tehtyä. Seuraavalla kerralla sitten!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti