Viimeksi kun
tein tätä, oli tyttäreni ihan innoissaan. Koska jos tätä syö paljon,
niin silloinhan tulee yhtä vahvaksi kuin Peppi Pitkätossu! Tyttärenikin
ilmoitti, että kun syö tätä, niin jaksaa nostaa vaikka isin ilmaan :)
Tämä on meillä se ruoka, jota lapset ottavat lähes aina lisää :)
Resepti on Maku-lehden nettisivuilta täältä. Nyt tuli aika tummaa, koska käytin täysjyväspagettia. Tässä oma reseptiversioni.
Tähän ruokaan
voi saada helposti vähän vaihtelua vaihtamalla sulatejuustomakua. Minä
taidan seuraavaksi kokeilla paprika- tai viherpippuriversiota.
Peppi Pitkätossun voimavuoka
800 g paistijauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl intiaanisokeria
1 tl ruususuolaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
1 maustemitta mustapippuria
1 tl yrttipaprikasekoitus (tai välimeren yrtit)
16 dl vettä
350 g tummaa pätkäspagettia
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas
Ruskista
jauheliha öljyssä kevyesti isossa kattilassa. Sekoita joukkoon
paseerattu tomaatti, suola, kasvisliemikuutio, paprikamauste,
mustapippuri ja yrttiseos. Kaada sekaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää
pätkäspagetti ja anna kiehua noin viisi minuuttia.
Lohko
sulatejuusto pienemmiksi paloiksi, laita ne kattilaan ja anna liueta
sekaan. Kaada jauheliha-spagettiseos voideltuun uunivuokaan ja paista
200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai
folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.
Tällä kertaa söimme voimavuoan kanssa persimonsalaattia ja lämpimiä kasviksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti