maanantai 20. syyskuuta 2010

Perunarieskat


Jos joskus jää ylimääräistä perunamuusia, on niistä kiva tehdä esimerkiksi perunarieskoja. Minulla jäi kahtakin muusia, bataatti-perunamuusia ja pinaattiperunamuusia. Sekoitin muusit keskenään ja eikun rieskojen tekoon!

Perunarieskat (8 kpl)

6 dl perunamuusia

1 tl ruususuolaa

2 kananmunaa

2 dl hiivaleipäjauhoja

2 dl ohrajauhoja

Lisää kylmään perunasoseeseen suola, munat ja jauhot hyvin sekoittaen. Tee jauhotetuin käsin massasta palloja ja laita leivinpaperoidulle pellille. Taputtele pallosta vajaan sentin paksuisia rieskoja. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Minä tein 8 kpl vähän isompia rieskoja, mutta voi myös tehdä pienempiä.



Tässä aiemmin tekemiäni rieskoja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti