Jos joskus jää ylimääräistä perunamuusia, on
niistä kiva tehdä esimerkiksi perunarieskoja. Minulla jäi kahtakin
muusia, bataatti-perunamuusia ja pinaattiperunamuusia. Sekoitin muusit
keskenään ja eikun rieskojen tekoon!
Perunarieskat (8 kpl)
6 dl perunamuusia
1 tl ruususuolaa
2 kananmunaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
Lisää kylmään
perunasoseeseen suola, munat ja jauhot hyvin sekoittaen. Tee jauhotetuin
käsin massasta palloja ja laita leivinpaperoidulle pellille. Taputtele
pallosta vajaan sentin paksuisia rieskoja. Pistele rieskat haarukalla ja
paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Minä tein 8 kpl vähän
isompia rieskoja, mutta voi myös tehdä pienempiä.
Tässä aiemmin tekemiäni rieskoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti