keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Rahka-omenakakku


Melkein päivälleen vuosi sitten tein tämän rahkaisen omenakakun. Laitan tämän nyt, kun on omenoiden kulta-aika. Ohjeen löysin Mansikkamäen Ebeltä täältä. Tässä miten itse tein.

Rahka-omenakakku

Pohja

100 g voita/margariinia

1 dl sokeria
 
1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

1 prk vaniljarahkaa

1 prk sitruunarahkaa

noin 1 1/2 dl kuohukermaa

2 rkl perunajauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

puolikkaan sitruunan mehu

1 tl vaniljasokeria

Päälle

3 omenaa kuorittuna ja viipaloituna

kanelia ja sokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan. Lado omenaviipaleet täytteen päälle. Minä tein vielä pieniä omenakukkasia. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoastaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti