Vietimme huhtikuussa poikamme ristiäisiä ja
tällaisen kakun tein hänen juhlapäivänsä kunniaksi. Jälleen kerran
Kinuskikissa oli apunani eli sienikakkupohja, persikkatäyte ja suklaatäyte ovat häneltä.Tässä omat versioni ohjeista.
Suklaa-persikkatäytekakku
Sienikakkupohja
Ohjeen löydät täältä
Kostutus
noin 2 dl persikkatölkin sokerilientä
Kostutin kakkupohjan levyt persikkaliemellä pullasudin avulla.
Suklaatäyte vadelmien kera (yhteen väliin)
2 1/2 dl Flora Vispiä
100 g vaniljatuorejuustoa
130 g tummaa suklaata
noin 1 dl kokonaisia vadelmia
Vatkaa kerma
vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa
miedolla lämmöllä tai vesihauteessa liedellä. Lisää sula suklaa vaahdon
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kostutetun pohjan päälle. Upota
vadelmat täytteen päälle.
Persikkatäyte (yhteen väliin)
250 g (ilman lientä) säilykepersikoita sokeriliemessä
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Valuta
säilykepersikoista liemi ja säästä se pohjien kostutusta varten. Soseuta
persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto,
persikkasose ja vaniljakreemijauhe. Levitä kostutetun pohjan päälle.
Suklaakermavaahto
2 1/2 dl Flora Vispiä
100 g tummaa suklaata
tomusokeria maun mukaan
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma
löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla (välillä
sekoittaen) tai vesihauteessa liedellä. Sekoita sula suklaa vaahdon
joukkoon. Sihtaa vaahtoon pölysokeria sen verran, että makeus on sopiva
ja lisää lopuksi myös vaniljakreemijauhe. Laita vaahto vähäksi aikaa
jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa se sitten kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaniljakreemijauhe tekee kermavaahdosta kestävämpää ja jämäkämpää. Siitä on suuri apu pursotuksissa!
Kokosin kakun
irtopohjavuokaan. Kostutin pohjat persikkaliemellä. Laitoin kelmun
päälle ja annoin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Seuraavana eli
juhlapäivänä koristelin kakun. Käytin pursotuksiin Flora Vispiä. Sitä
kului ainakin 5 dl. Päällystin ensin kakun joka puolelta vaahdotetulla
Flora Vispillä, jonka olin värjännyt vaaleansiniseksi sinisellä
tomuvärillä. Tasoitin pinnan palettiveitsellä.
Tein reunoihin
koripunostyllalla raitapätkät.Sitten pursotin suklaakermalla väliraidat
tähtityllalla. Pursotin tähtityllalla myös kakun pääliosan reunat.
Koristeeksi
laitoin noin viikkoa aiemmin marsipaanista tekemäni kukat ja nimilaatan.
Kukat olin värjännyt tomuväreillä ja keskustat olin koristellut
sokerihelmillä. Nimen kirjoitin mustalla pastavärillä ohutta pensseliä
käyttäen.
Tein kakun päälle myös karhun, mutta se
saikin nukkua karhununtaan lautasella tarjoulupöydässä. Olis ollut vähän
turhan iso kakun päälle.
Pian on enää puoli vuotta ja Mio on jo 1-vuotias! Sitten saa taas tehdä kakkua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti