Selailinpa taas isoa, paksua amerikkalaista
keittokirjaa ja sieltä löytyi paljon erilaisia jäätelöiden reseptejä.
Pakko oli päästä kokeilemaan jäätelöntekoa. Joskus olen tehnyt
semifreddoa, mutta en ole lopputulokseen ollut kauhean tyytyväinen.
Jäätelöä en ollut ennen tehnyt. Näiden jäätelöiden ohjeet olivat selkeät
ja helpot ja täytyy sanoa, että nyt olen lopputulokseenkin tyytyväinen!
Ihanan suklaisen herkullista!
Pääsin samalla kokeilemaan vihdoinkin
kondensoitua maitoa. Sitä löytyi onneksi läheisestä Citymarketista.
Tähän ohjeeseen sitä tuli puoli purkillista, joten oli hyvä syy kokeilla
toistakin jäätelöohjetta (johon tuli myös puoli purkillista
kondensoitua maitoa).
Ohje on amerikkalaisesta Encyclopedic
cookbook-keittokirjasta. Tästä annoksesta tulee noin puoli litraa
jäätelöä. Itse taidan tehdä seuraavalla kerralla kaksinkertaisen
annoksen ni ei heti lopu ;)
Suklaajäätelö
1 ounce/ noin 30 g suklaata (laitoin 6 palaa Pandan tummaa suklaata)
2/3 cup/ 1 1/2 dl kondensoitua maitoa
2/3 cup/ 1 1/2 dl vettä
1/2 tsp./ reilu 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 cup/ 1,2 dl vatkattua kuohukermaa
Sulata suklaa
hellalla vesihauteessa/kerroskattilassa. Lisää joukkoon kondensoitu
maito ja sekoita seosta noin viisi minuuttia, tai kunnes seos
paksuuntuu. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada sopivankokoiseen
astiaan ja laita astia pakkaseen (minä laitoin tummaan leipävuokaan,
koska tummassa pinnassa jäähuurre näkyy hyvin). Anna astian olla
pakkasessa, kunnes sen reunoille muodostuu hentoa jäähuurretta (sitä
muodostuu aika piankin, koska seos on kuumaa).Vatkaa kuohukerma
vaahdoksi.
Kun astian
reunoille on vähän muodostunut jäähuurretta, ota se pois pakkasesta.
Sekoita seokseen vaniljasokeri ja kääntele sitten joukkoon vatkattu
kuohukerma. Tässä vaiheessa kaadoin seoksen pienempään rasiaan. Laita
astia takaisin pakkaseen.
Kun seos on
puoliksi jäätynyt, ota se pois pakkasesta. Seos on tällöin jäätynyt
paksuhkosti pinnalta, reunoista ja pohjasta, mutta keskus on vielä aika
pehmeää. Kaavi astian reunoilta ja pohjasta jäätyneemmät osat ja sekoita
seos pehmeäksi ja tasaiseksi. ÄLÄ sekoita niin kauan, että seos sulaa.
Laita rasiaan kansi ja laita se takaisin pakkaseen. Anna jäätelön jäätyä kunnolla.
Seuraavana päivänä jäätelö on varmasti kunnolla jäätynyt ja sitä pääsee maistamaan!
Muunnosvaihtoehtoja suklaajäätelölle:
Suklaa-kookosjäätelö: Lisää seokseen 1/2 cup/ 1,2 dl kookoshiutaleita juuri ennen kuohukerman lisäämistä.
Mokkasuklaajäätelö: Laita vaniljasokeria vain 1/4 tsp./ reilu 1/4 tl ja laita veden sijasta 1 cup/ 2,4 dl vahvaa kahvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti