Tein tutulleni tupareihin/Halloweenjuhliin
kaksi erilaista salaattia ja niihin omat salaatinkastikkeet. Tämän
taivaallisen salaatinkastikkeen reseptin löysin Eija Piikkilän Kiireisen
kokkaajan keittokirjasta ja huomasin sen myös Makunautintoja Mimmin
keittiöstä-blogissa täällä. Tämä purkillinen meni juhliin tämän hedelmäisen kasvissalaatin kastikkeeksi.
Tämä salaatinkastike on kyllä ihan mun
lemppari ja se sopii monenlaisten salaattien kanssa, esim.
makaronisalaatin kaveriksi. Tässä ohje miten itse tein. Ohjeesta tulee
valmista kastiketta 5-6 dl.
Taivaallinen salaatinkastike
1 paprika (laitoin punaisen)
1 sipuli (laitoin aika pienen)
2-4 valkosipulinkynttä (laitoin yhden, joskus jätän pois)
5 rkl sokeria
1/2 dl sinappia
3/4 dl omenaviinietikkaa (laitoin valkoviinietikkaa, valkoinen balsamico)
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl ruususuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
70 g tomaattipyrettä
3 dl rypsiöljyä
Paloittele
pesty paprika sekä kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne
soseeksi monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella). Lisää etikka,
sokeri. sinappi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi
öljy hiljaa valuttaen ja koko ajan sekoittaen.
Säilytä valmis
kastike kannelisessa purkissa tai pullossa jääkaapissa. Öljy kerääntyy
aina pinnalle, joten sekoita kastiketta ennen tarjoamista.
Tässä yksi salaatti, johon olen suoraan sekoittanut taivaallista salaatinkastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti