Tässä tyttäreni kolmivuotissynttärikakku.
Pidin juhlia edeltävänä yönä pikku keittiötäni auki siihen saakka, että
jos asuisin omakotitalossa ja minulla olisi kukko, olisi se jo kiekunut
:) Vähän oli silmät ristissä loppumetreillä, mutta kun en malttanut
jättää keskenkään. Valmista tuli lopulta, eikä juhlapäivänä ihme kyllä
edes väsyttänyt. Oli varmaan niin iloinen ja piristävä päivä!
Olisin halunnut reunoilla olevasta marsipaanista vähän tummemman sinistä, mutta en jaksanut sitä enää muuttaa.
Täällä esittelen tarkemmin marsipaanikuvan- ja koristeet.
Manteli-nougattäytteen ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä. Tein tätä täytettä kaksinkertaisen annoksen, mutta laitan tähän ohjeen yksinkertaisena.
Mangotäytteen löysin Karamelli cakesilta täältä, mutta muutin sitä hieman tuorejuuston osalta. Tätä täytettä riitti yksinkertainen annosmäärä.
Suklaakreemin ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä.
Nougat-mangotäytekakku
2 × unelmakääretorttupohja
1 × vaalea kääretorttupohja
Ohjet löytyvät täältä.
Kostutus
yhden mangoviipaletölkin sokeriliemi
Leikkasin
neliönmallisen säädettävän reunavuoan avulla kääretorttupohjista
sopivankokoiset eli 31cm × 31cm. Täytin kakun kyseiseen vuokaan. Laitoin
alimmaiseksi unelmakääretorttupohjan. Kostutin sen mangoliemellä
pullasutia käyttäen.
Käytin kakun alustana nurinpäin käännettyä uunipeltiä, jonka olin päällystänyt foliolla.
Manteli-nougattäyte
3 liivatelehteä
2 dl kermaa (käytin hyla vispikermaa)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 1/4 dl mantelijauhetta
2 Marabou Dubbel Nougat -patukkaa (á 54 g)
1/4 dl vettä
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja
sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti sekoittaen täytteen joukkoon.
Lisää sitten mantelijauhe. Paloittele nougat-patukat ja sulata ne
vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Laita vesitilkka
kiehumaan.
Sulata
puristetut liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada seos täytteeseen ohuena
nauhana samalla sekoittaen. Lisää vielä sulatettu nougat ja sekoita.
Nougat painuu helposti kulhon pohjalle, joten kääntele täyte kerran
vielä juuri ennen kuin kaadat täytteen vuokaan.
Levitin manteli-nougattäytteen unelmakääretorttupohjan päälle. Annoin hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Raikas mangotäyte
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (425 g) säilykemangoa (säästä liemi kostutukseen)
4 liivatelehteä
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen
appelsiinituorejuusto ja sokerit. Valuta säilykemangotölkistä liemi
kostutusta varten ja soseuta mangot. Lisää mangosose täytteen sekaan.
Kiehauta vesi. Sulata puristetut liivatteet kuumaan veteen ja kaada se
ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
Asetin
manteli-nougattäytteen päälle vaalean kääretorttupohjan ja kostutin sen
mangoliemellä. Levitin päälle mangotäytteen. Annoin jähmettyä
jääkaapissa noin puoli tuntia.
Asetin
mangotäytteen päälle unelmakääretorttupohjan ja kostutin sen
mangoliemellä.Laitoin kakun takaisin jääkaappiin jähmettymään.
Tässä kakku ennen päällystystä.
Suklaakreemi
250 g tummaa suklaata
100 g margariinia
125 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa.
Sekoita sähkövatkaimella margariini ja mascarpone-juusto tasaiseksi
massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja tomusokeri sekaan koko ajan
vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa.
Levitin suklaakreemin kakun päälle ja reunoille. Tasoitin palettiveitsellä.
Värjäsin
marsipaania sinisellä pastavärillä. Kaulitsin ja leikkasin ensin sopivat
palat kakun reunoille, koska en halunnut marsipaanikuvan alle toista
kerrosta marsipaania.
Asetin marsipaanikuvan paikoilleen suklaakreemin päälle. Pursotin kuvan reunoille marsipaaninauhan. Käytin apuna tällaista
laitetta, jonka ostin hiljattain Squires Kitchen-verkkokaupasta.
Laitteen mukana tuli 16 kpl erilaisia pursotusnappeja. Mitähän kaikkea
keksinkään tehdä tuolla laitteella!!
Kiinnitin
vielä sokerikuorrutteen avulla marsipaanikoristeet ja maalasin
tomuväreillä reunoille vähän laineita ja vihreitä merikasveja. Kakun
ympärille kakkualustalle laitoin marsipaanikiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti