Minun on jo pitkän aikaa pitänyt tehdä
amerikkalaisia suklaapikkuleipiä. Siskokin jo vähän kyseli niiden perään
:) Olen etsinyt sopivaa reseptiä ja nyt sen löysin. No, mistäs muualta
kuin kunnon vanhasta amerikkalaisesta Encyclopedic
cookbook-keittokirjasta. Näistä tuli juuri sen makuisia ja niin
pehmoisia kuin halusinkin.
Tein taikinan kaksinkertaisena ja laitan sen
tähänkin sen kokoisena. Se oli ainakin minulle sopiva määrä, koska tein
aika reilunkokoisia keksejä. Keksejä tuli tasan 50 kpl. Vähän pienempiä
keksejä tulisi noin 80-100 kpl riippuen koosta. Jos tekee vain pienen
määrän keksejä ja haluaa niistä pienempikokoisia, kannattaa ohje
puolittaa.
Jaoin taikinan kahteen osaan. Laitoin
puoleen taikinaan tummaa suklaata ja toiseen puoleen valkosuklaata.
Ohjeessa kekseihin laitettiin saksanpähkinöitä, mutta minä laitoin
cashewpähkinöitä. Pähkinälaatua voi vaihdella oman maun mukaan.
Suussasulavat suklaapikkuleivät
2 1/4 cups/ 5,3 dl vehnäjauhoja
1/2 tsp./ 1/2 tl ruokasoodaa
1 cup/ 240 g normaalisuolaista voita
1/2 cups/ 1,2 dl fariinisokeria
1 cup/ 2,4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tsp./ 2 tl vaniljasokeria
1 cup/ 2,4 dl murskattuja cashewpähkinöitä
112,5 g tummaa suklaata (laitoin 21 palaa eli 113,75 g Pandan suklaata)
112,5 g valkosuklaata (tai maitosuklaata)
(tai 225 g haluamaasi suklaata, jos haluat vain yhdenmakuisia keksejä)
Paloittele
suklaat pienehköiksi paloiksi. Murskaa cashewpähkinät pieneksi
rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda. Vaahdota pehmeä voi,
fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää
pähkinärouhe. Jos laitat kahta eri suklaata, jaa taikina kahteen osaan.
Laita toiseen taikinapuoliskoon tumman suklaan palat ja toiseen
valkosuklaapalat. Sekoita taikinat.
Pyörittele
taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle
uunipellille. Minä tein aika isoja palloja. Yhteen palloon laitoin
taikinaa 1 Tablespoon + 1 teaspoon (1 reilu rkl ja 1 reilu tl). Jätä
taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl
palloja.
Tässä pallot menossa uuniin. Alussa laitoin pallot turhan erilleen.
Paista
190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit
juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä,
että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei
tarvitse tulla väriä.
Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Keksien sisus jäi suloisen pehmeäksi ja suussasulavaksi :)
Tummasuklaisia pikkuleipiä
Valkosuklaisia pikkuleipiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti