Tein tämän tyttäreni synttäreille. Koska
vieraiden joukossa oli myös kasvissyöjiä, tein lohivoileipäkakun lisäksi
kasvisvoileipäkakun.
Täytteiden ohjeen löysin Marielta täältä. Tässä ohje miten itse tein.
Mozzarella-tomaatti-basilika-voileipäkakku
Pohja
Itse tehty leipä. Ohje löytyy täältä.
Tomaattitäyte
noin 10 isoa basilikanlehteä
noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 prk Flora Vispiä
200 g tomaatti-basilika tuorejuustoa
1 dl mozzarellaraastetta
Pesto-fetatäyte
1/2 prk Flora Vispiä
puolikas kurkku (raasteena)
150 g fetajuustoa murustettuna
3 rkl vihreää pestoa
Lisäksi
2 rkl vihreää pestoa
Kostutus
noin 1 1/2 -2 dl maitoa
Vatkaa yksi purkki (2 1/2 dl) Flora Vispiä kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.
Tee
tomaattitäyte. Lisää vaahtopuolikkaaseen tuorejuusto ja silputut
basilikanlehdet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja
lisää mozzarellaraasteen kanssa seokseen.
Tee
pesto-fetatäyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä
lävikössä parin minuutin ajan. Murusta fetajuusto. Mausta toinen
vaahtopuolikas pestolla. Lisää vaahtoon kurkkuraaste ja fetajuustomurut
ja sekoita tasaiseksi.
Jaa leipä
kolmeen osaan. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka
tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen ulkopuolelle.
Laita kelmun päälle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Aseta leivän
pohjaosa vuokaan. Kostuta se maidolla pullasudin avulla.
Levitä
tomaattitäyte pohjan päälle. Aseta päälle leivän väliosa ja kostuta se
maidolla. Levitä 2 rkl pestoa leivän pintaan. Levitä sitten
pesto-salaattijuustotäyte. Aseta päälle leivän kansiosa ja kostuta se
maidolla.
Kiedo vuoan
yli tulevat kelmupalat leivän päälle. Laita leivän päälle kevyt paino,
esimerkiksi kirja tai leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kuorrute
1/2 prk (100 g) Yrttitarha-tuorejuustoa
1/2 prk (100 g) ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä.
Koristelu
sulatejuustoa
oranssia paprikaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
punaisia miniluumutomaatteja
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
helmimozzarellaa
jääsalaattia
basilikanlehtiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti