Tein Inkan synttäreille ekaa kertaa ikinä
voileipäkakkua. Halusin samalla kokeilla tehdä itse leivän kyseisiin
kakkuihin. Tämän voileipäkakkuun tarkoitetun leivän reseptin löysin
Marien blogista täältä. Tämä leipä sopi ainakin minun makuuni hyvin!
Minä tein leipiä kaksi, koska tein kaksi
voileipäkakkua, lohi- ja kasvisversion. Tein leivät etukäteen ja
pakastin ne. Tässä ohje miten itse tein.
Leipä voileipäkakkuun
0,75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1 ps kuivahiivaa (11 g)
4 dl hiivaleipäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1/2 rkl kuivattua basilikaa
1/2 rkl kuivattua oreganoa
3/4 tl ruususuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus jauhettua chilimaustetta
ripaus jauhettua mustapippuria
Kuumenna vesi
ja maito reilusti kädenlämpöiseksi (42-asteiseksi) ja kaada suurehkoon
kulhoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva ja 1 dl jauhoja
keskenään ja sekoita nesteeseen. Lisää rypsiöljy ja mausteet. Lisää
loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa vuoan
reunoilta. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Minä
laitoin kulhon kohoamaan lämpimään vesihauteeseen.
Kumoa taikina
jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä vielä hetki. Laita halkaisijaltaan
26 cm olevan vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuokaan
tasaisesti. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.
Paista leipää
175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hetki,
pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja
irrota vuoan reunus. Kumoa leipä jäähtymään.
Minä poistin vielä veitsen avulla leivistä kuoren kaikkialta eli pohjasta, päältä reunasta.
Tässä kaksi valmista voileipäkakkua, lohi- ja kasvisversioina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti