Koitan vähitellen saada blogiini loput
leivonnaiset, jotka tein veljeni heinäkuisiin häihin. Veljeni toivoi
häihin tarjottaviksi mango- ja sitruunatäytteisiä lusikkaleipiä. Tein
nyt aika tiiviitä lusikkaleipiä. En ollut niitä aiemmin tehnyt ja
halusin helpon reseptin. Löysin sopivan reseptin Kinuskikissalta täältä.
Tässä linkki häihin tekemiini leivonnaisiin ja konvehteihin.
Oli näissä aikamoinen väkertäminen. Tein
näitä yhteensä 168 kpl (eli 336 puolikasta). Vähempikin määrä olisi
riittänyt, mutta olen välillä huono arvioimaan määriä. No, ei siinä
vielä kaikki. Tein ensin yhden satsin, jossa käytin muottina
kummilusikkaa. Niistä tuli kuitenkin minusta vähän liian suuria. Ne ovat
vieläkin pakkasessa odottamassa parempaa hetkeään. Tein uuden taikinan
ja käytin lusikkana tavallista pikkulusikkaa.
Kirjailin lusikkaleipiin hääparin
alkukirjaimet eli jokaiseen keksiin tuli kummankin kirjaimet.Täytteet
tein hääparin toivomusten mukaan. Tai toisiin olisi ollut toiveena
guavahillo, mutta en löytänyt sitä mistään. Mangohillo korvasi sen.
Tein itse taikinan monikertaisena (kolmin- tai nelinkertaisena). Tässä ohje yksinkertaisena.
Lusikkaleivät
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Väliin
lemon curd-tahnaa, ohje löytyy täältä
mangohilloa (Jam it!)
Koristelu
1 munanvalkuainen
tomusokeria sen verran, että kuorrute oli tarpeeksi jähmeää
muutama tippa sitruunamehua
värjäämiseen kaakaojauhetta
Sulata rasva
kattilassa ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes se on saanut hieman
väriä. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi kylmässä vesihauteessa, kunnes
seos on jäähtynyt. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja
sekoita voi-sokerivaahtoon.
Painele
taikinaa tiiviisti lusikkaan ja työnnä se siitä sormella
leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10
minuuttia. Pikkuleipien ei tarvitse saada juuri ollenkaan väriä. Anna
jäähtyä.
Levitä
lusikkaleivänpuolikkaan tasaiselle pinnalle haluamaasi hilloa ja paina
toinen puolikas vastakappaleeksi. Lusikkaleivät voi koristella
esimerkiksi sokerikuorrutteella, sulatetulla suklaalla tai niiden päälle
voi sihdata tomusokeria. Minä koristelin sokerikuorrutteella. Värjäsin
kuorrutteen kaakaojauheella. Sitruunatäytteisten lusikkaleipien
kuorrutteeseen laitoin kaakaojauhetta vähemmän, jotta sain väristä
vaaleamman.
Lusikkaleipien puolikkaita kirjaimineen.
Lemon curd-täytteisiä lusikkaleipiä tarjolla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti