Minun jääkaapissani kökötti yksinäinen
vaniljarahkapurkki. Otinpas sitten rahkalle muutaman kaverin seuraksi ja
niin syntyi tällainen pähkinäinen kreemiomenapiirakka. Minulla oli eräs
vanha kreemiomenapiiras-resepti, Tuosta reseptistä sovelsin oman, vähän
erilaisen version.
Erityisesti pohjaan olin tyytyväinen.
Cashewpähkinä sopi yllättävänkin hyvin tähän. Aion tehdä tällä ohjeella
erilaisia versioita niin, että korvaan omenan joillakin marjoilla ja/tai
raparperilla.
Pähkinäinen kreemiomenapiirakka
Pohja
125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl cashewpähkinärouhetta
Vaahdota
margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot,
leivinjauhe ja pähkinärouhe ja lisää ne taikinaan ja sekoita.
Voitele noin 26-28 cm kokoinen piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.
Täyte
3 omenaa (lohkottuna noin reilu 8 dl)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Kuori omenat,
poista niistä siemenkodat ja lohko ne pieniksi paloiksi. Lisää
omenapaloihin sokerit ja sekoita. Laita vähän yli puolet omenapaloista
(eli noin 6 dl) pohjataikinan päälle vuokaan. Levitä päälle
vaniljarahka. Laita rahkan päälle loput omenapalat.
Tässä omenapalat odottavat vaniljarahkaa päällensä.
Päälle
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 1/2 vettä
2 rkl cashewpähkinärouhetta
Sekoita vispilällä vesi vaniljakreemijauheen sekaan. Lisää pähkinärouhe. Kaada valmis kreemi vuokaan täytteen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä.
Piirakka oli mielestäni yhtä hyvää sekä lämpinänä että kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti