Olen pidemmän aikaa halunnut kokeilla pannupizzan tekoa. Bongasin Pullahiiren leivontanurkka-blogista tämän
hyvän pannupizza-ohjeen ja sitähän oli ihan pakko testata! Tällä
ohjeella tulen tekemään seuraavatkin pannupizzat, koska olin ohjeeseen
tosi tyytyväinen :) Joskus olisi kiva hommata sellainen pannupizzavuoka.
Nyt tein pannupizzan irtopohjavuoassa.
Minulla ei ollut kaapissa paseerattua
tomaattia, joten paseerasin itse tomaatteja ja tein myös erilaisen
täytteen. Tässä oma versioni ohjeesta.
Pannupizza
Tomaattikastike
5 tomaattia
noin 1 dl tomaattiketsuppia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
3/4 tl ruususuolaa
1 rkl sokeria
Paseerasin
ensin tomaatit. Eli kiehautin kattilassa vettä, käytin tomaatteja siellä
reikäkauhan avulla noin kymmenen sekunnin ajan, kuorin ne ja sitten
painelin tomaatit lusikalla tiheän siivilän läpi astiaan. Tuon
"ryöppäämisen" ansiosta kuori irtoaa todella helposti.
Laita
paseeratut tomaatit kattilaan ja lisää sinne myös ketsuppi ja mausteet.
Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Tarkista vielä maku. Anna
tomaattikastikkeen jäähtyä ja maustua noin tunnin ajan. Tee sillä aikaa
pohjataikina.
Tomaattikastike
Pohja
2 dl maitoa
1 dl vettä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
Lämmitä
maito-vesiseos 42-asteiseksi. Mittaa kulhoon kuivahiiva ja 1 dl jauhoja
ja sekoita ne keskenään. Kaada päälle neste ja sekoita vispilällä. Lisää
joukkoon suola, sokeri ja öljy ja sekoita. Lisää loput jauhot
vähitellen ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Voitele noin
28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Painele käsin taikina vuoan pohjalle
tasaisesti. Laita lina päälle ja anna taikinan kohota lämpimässä
paikassa noin 45 minuuttia.
Täyte
1 pieni tomaatti
noin 200 g ylikypsää uunikinkkua
noin 1 dl ananaspaloja
noin 1/2 dl fetaa murustettuna
mozzarellaraastetta
Levitä
kohonneen taikinan päälle maustunut tomaattikastike niin, että jätät
reunasta 2-3 cm ilman kastiketta. Minä vähän painelin ensin taikinan
keskustaa, ettei kastike olisi valunut reunoille.
Viipaloi
tomaatti ja asettele viipaleet tomaattikastikkeen päälle. Suikaloi tai
pilko pieneksi ylikypsä uunikinkku ja ripottele ne tomaattien päälle.
Laita sitten ananakset ja fetamurut ja ripottele lopuksi pinnalle
mozzarellaraastetta.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes reunat ja juusto ovat saaneet kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti