Pestopasta on yksi tyttäremme mieliruoista.
Pestopastaa on kiva tehdä, koska siinä ei kulu kauaa aikaa. Sain tämän
reseptin äidiltäni. Tässä on laitettu lisäksi parsakaalia.
Pestopasta
noin 250 g pastaa tai spagettia
1-2 dl tuoreita basilikanlehtiä
1-2 dl tuoretta persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria
Pinnalle
noin 1 rkl pinjansiemeniä
noin 2 rkl raastettua parmesaania
Hienonna
tehosekoittimessa basilikanlehdet, persilja, valkosipulinkynnet ja
pinjansiemenet, kunnes seoksesta tulee tasainen massa. Lisää seokseen
oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keitä spagetti
ja siivilöi keitinliemi pois. Paahda noin 1 rkl pinjansiemeniä
kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita pesto spagetin joukkoon. Ripottele
päälle pinjansiemeniä ja halutessasi raastettua parmesaania.
Nyt keitin lisäksi sekaan pilkottua parsaa.
Pestopastan kanssa söimme broileria.
Joskus sekoitamme pastan sekaan valmista purkkipestoa. Varsinaista pikaruokaa! Päälle ripottelemme rouhittua parmesaania.
Joskus on kiva piristää pienen lapsen annosta vaikkapa kurkkukukkasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti