Näitä suklaa-pecanpähkinätryffeleitä tein
toivomuksesta veljeni heinäkuisiin häihin. En ollut ennen tehnytkään
tryffeleitä eli tuli taas opittua jotain lisää! Sai ainakin availla
tiuhaan jääkaapin ovea näitä tehdessä!
Tällaisia leivonnaisia ja konvehteja tein myös häihin.
Sopivaa tryffelireseptiä oli hankala löytää,
joten kehittelin eri resepteistä oman reseptin. Laitan tähän ohjeen,
josta tulee noin 35-40 tryffeliä. Minä tein ohjeen kaksinkertaisena,
jolloin tryffeleitä tuli noin 70-75 kpl (en enää muista tarkkaan).
Suklaa-pecanpähkinätryffelit
300 g tummaa suklaata rouhittuna
2 1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilja-aromia
1 dl pecanpähkinöitä rouhittuna
Pinnalle
noin 2 1/2 dl pecanpähkinöitä rouhittuna
Mittaa kerma
ja vaniljauute kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois
liedeltä ja laita suklaarouhe sekaan. Anna suklaan sulaa noin kolme
minuuttia rauhassa ja sekoita seosta sitten, kunnes se on tasaista.
Lisää seokseen pähkinärouhe. Kaada seos laakeaan ja matalaan
kulhoon/lautaseen ja laita kulho jääkaappiin. Anna jähmettyä jääkaapissa
noin kaksi tuntia, tai kunnes seos on paksuuntunut.
Ota
tryffelimassasta ruokalusikkamitalla tai muulla sopivalla välineellä
kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Anna tryffelikekojen jähmettyä
jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Laita
pecanpähkinärouhe laakeaan kulhoon. Pyörittele tryffelikeoista palloja
ja pyörittele ne sen jälkeen pähkinärouheessa. Pidä tryffelikekoja koko
ajan jääkaapissa ja ota sieltä pari kekoa kerrallaan pyöriteltäväksi,
jotta ne eivät pehmene liikaa. laita pallot pähkinärouheessa pyörittelyn
jälkeen takaisin jääkaappiin toiselle uunipellille, jossa on puhdas
leivinpaperi. Voit laittaa valmiit tryffelipallot halutessasi pieniin
makeisvuokiin.Anna valmiiden tryffeleiden vielä jähmettyä jääkaapissa
noin 30 minuuttia.
Säilytä tryffelit jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Ne säilyvät enintään kaksi viikkoa.
Tryffeleitä tarjolla häissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti