Tässä lohipiirakka, jota olen leiponut jo muutamiinkin juhliin. Pohjan ohje on Kinuskikissalta
täältä,
mutta muutin sen 1,5-kertaiseksi. Täytteen ohje on Ulla Svenskin
Suloiset suolaiset-kirjasta. Myös täytteen ohjeen muutin
1,5-kertaiseksi. Halusin tehdä piirakan pellille, jotta siitä saa
tasakokoisia paloja juhlia varten ja sopivan määränkin vielä.
Pohjataikinaa jää minulla aina vähän yli. Siitä olen tehnyt minikokoisen
piiraan (noin 10 cm halkaisijaltaan), jonka täytän millä milloinkin :)
Pohja on kivan pehmeä perunamuusijauheen ansiosta. Täytteen aineksia
olen hieman muuttanut. Esim. Ullan ohjeen mukainen
valkosipulituorejuusto sopii myös tosi hyvin piirakan pohjalle!
Lohipiirakka pellillä
Pohja
4 3/4 dl vehnäjauhoja
150 g perunasosejauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
300 g margariinia
3/4 dl kylmää vettä
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa.
Lisää joukkoon vesi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
300 g kylmäsavulohituorejuustoa
3 kananmunaa
2 1/4 dl maitoa
♥
1 iso sipuli
1 rkl oliiviöljyä
300 g lämminsavulohta
2 rkl sitruunamehua
1 ruukku tilliä
Pinnalle
juustoraastetta (esim. Gouda)
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu kevyesti öljyn seassa
pannulla. Sekoita keskenään kuullotettu sipuli, lämminsavulohi,
sitruunamehu ja hienonnettu tilli.
Painele pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille niin, että se
ulottuu vähän reunoillekin. Levitä pohjan päälle tuorejuusto. Kaada
päälle keskenään sekoitetut kananmunat ja maito. Levitä täyte päälle ja
ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa 200-asteisessa
uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Tämä pellillinen on viime vuoden kesältä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti