Ensin oli brownies ja sitten tuli blondiesit
niiden kaveriksi, nimittäin minun blogissani. Tämän reseptin löysin
uudesta Suklaa-leivontakirjastani. Siinä on monta erilaista
brownies-ohjetta, joita aion joskus kokeilla ja nyt tein näitä
blondieita. Taidanpa tehdä toistekin :)
Blondies
100 g voita kuutioina
125 g valkosuklaata paloina
200 g (2 1/4 dl) sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 tl vanilja-aromia
100 g hasselpähkinöitä kuorittuna ja rouhittuna (laitoin nyt kuorittuja ja rouhittuja manteleita)
100 g valkosuklaata rouheena
175 g (vajaat 3 dl) vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Voitele matala 23 cm:n kokoinen neliskulmainen vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Sulata voi ja
suklaapalat pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Ota kattila pois
levyltä ja sekoita seos varovasti tasaiseksi. Sekoita munat ja kevyesti
vatkatut munat kulhossa. Sekoita joukkoon suklaaseos, vanilja-aromi,
pähkinärouhe, suklaarouhe ja jauhot. Kaada taikina vuokaan.
Paista
180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes blondies-levy on
reunoilta kiinteä, mutta keskeltä vielä kostea. Ota blondies-levy
uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan vuoassa. Ota se sitten vuoasta ja
leikkaa neliöiksi.
Minulla
blondies-levy oli uunissa noin 20 minuuttia, mutta se oli vähän liikaa.
Koostumus ei ollut tarpeeksi kostea sisältä. Vähän unohdin kakun uuniin,
kun menin vartioimaan poikani touhuja. Hyvä, ettei poika säpsähtänyt,
kun äitinsä yhtäkkiä huudahtaa muistaessaan leipomuksensa. No, ei
sentään palanut! Ja nyt on ainakin hyvä syy tehdä näitä uudestaankin.
Maku oli kyllä minun mieleeni. Vähän sellainen nekkumainen ja pehmeän
herkullinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti