Onneksi oli isänpäivä eli hyvä syy tehdä
kakku, koska minun piti muutenkin tehdä harjoituskakku! Tämä kakku ei
ole järin viimeistelty, mutta se ei nyt ollutkaan niin tärkeää :)
Halusin kokeilla kakkuun yhtä täytettä ja lisäksi kokeilin ensimmäistä
kertaa lehtityllalla tehtävää reunapursotusta.
Ohjeen kakun täytteeseen löysin Kinuskikissalta täältä. Tässä miten itse tein.
Suklaa-kinuskitäytekakku
Pohja
Vaalea kääretorttupohja, ohje löytyy täältä.
Tein yhden vaalean kääretorttupohjan.
Piirsin leivinpaperiin sydämen ääriviivat sydänvuokaa apuna käyttäen.
Leikkasin leivinpaperista leikatun sydämen avulla kääretorttupohjasta
ensin kaksi palaa. Kolmannen sydänpalan kokosin jäljelle jääneistä
paloista.
Kostutus
1 dl maitoa
1/2 tl vaniljasokeria
Sekoitin vaniljasokerin maidon sekaan ja kostutin pohjat sillä pullasudin avulla.
Täyte
(kahteen täyteväliin)
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa + 1 liivatelehti
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
Upota kondensoitua maitoa sisältävä purkki
kiehuvaan veteen kattilaan. Keitä sitä siinä 2 1/2-3 tuntia, jolloin
kondensoitu maito muuttuu toffeeksi. Purkin etiketti irtoaa alussa.
Poista etiketti vedestä, jotta sen liima ei tartu kattilan reunoihin.
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Kaada toffee purkista kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata
joukkoon liivate ja sekoita. Anna toffeen jäähtyä sen verran, että se
paksuuntuu vähän.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita
joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa
miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. sekoita suklaasula
vispi-tuorejuustovaahtoon.
Kokosin kakun sydämenmuotoiseen
kakkuvuokaan. Vuorasin vuoan tuorekelmulla niin, että reunat ylettyivät
reilusti yli reunojen. Laitoin vuoan pohjalle pohjanmallisen
leivinpaperipalan ja sen päälle alimman kakkupohjapalan. Kostutin pohjan
vaniljamaidolla. Levitin päälle puolet keitetystä toffeesta ja sen
päälle puolet suklaatäytteestä. Kokosin loput kerrokset samalla tavalla.
Lopuksi nostin kelmun kakun päälle.
Annoin täytetyn kakkupohjan maustua
jääkaapissa seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä nostin kakun vuoasta,
avasin kelmun ja asetin kakun tarjoilualustalle.
Kuorrutus
6 dl hyla vispikermaa
2 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
Vaahdotin kermat löysäksi vaahdoksi. Lisäsin
tomusokerin ja vaniljakreemijauheen ja vatkasin kermat kuohkeaksi
vaahdoksi. Kaavin vajaa puolet vaahdosta pursotuspussiin ja laitoin
jääkaappiin odottamaan. Värjäsin ja maustoin loput vaahdosta
kaakaojauheella ja lusikoin vaahdon pursotuspussiin. Päällystin kakun
kokonaan kaakaovaahdolla ja tasoitin pinnan palettiveitsellä. Sitten
tein reuna- ja pintapursotukset valkoisella- ja kaakaovaahdolla.
Tuota röyhelöä harjoittelin reunoihin lehtityllalla. Harjoittelu jatkukoon!
Tällaista täytettä tällä kertaa :)
Suklaa-kinuskitäyte oli makeaa, mutta tosi hyvää! Kinuski ei liivatteen
ansiosta valunut yhtään reunoilta. Kakku maistui onneksi kaikille
isillekin, jotka tätä söivät :) Juhlistimme isänpäivää vanhempieni
luona. Siellä oli oman perheeni ja vanhempieni lisäksi myös siskoni
perhe. Onnea kaikille isille!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti