Tässä toisenlainen versio jauhelihakeitosta. Tämä on taas tällainen oma sävellys. Linssit sopivat moneen ruokaan!
Jauheliha-linssikeitto
500 g paistijauhelihaa (400 g riittäisi myös)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl ruususuolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua valkopippuria
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1/4 tl Barbeque yrttimix+valkosipuli-seosta
2 pss (à 250 g) juuressuikaleita (pakaste)
1 dl pilkottua ja aiemmin ryöpättyä ja pakastettua mangoldiaa
2 dl punaisia linssejä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
500 g tomaattimurskaa (400 g riittäisi myös)
170 g pippurista tuorejuustoa
Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa.
Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää juuressuikaleet, mangoldia,
linssit, vesi, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi
ja kypsennä noin 15 minuuttia. Lisää tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää
suolaa tai mausteita tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti