lauantai 27. marraskuuta 2010

Jauhelihakeitto


Jauhelihakeittoa tulee aina silloin tällöin tehtyä. Mausteita vaihtelemalla ja juureksia muuttamalla keittoon saa vähän vaihtelua. Joskus laitan keittoon esimerkiksi bataattia. Tällaista tein tällä kertaa.

Jauhelihakeitto
 
400 g jauhelihaa
 
9 perunaa
 
2 porkkanaa
 
1 sipuli
 
noin 1 tl ruususuolaa
 
1 tl jauhelihamaustetta
 
1 1/2 l vettä
 
2 kasvisliemikuutiota
 
2 pss (à 200 g) pakastekeittojuureksia

Pinnalle


1/2-1 dl hienonnettua persiljaa

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipulikuutiot ja suola ja paista kypsäksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutiot, peruna- ja porkkanalohkot sekä jauheliha. Anna kiehua viisi minuuttia. Lisää pakastejuurekset ja jatka keittämistä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat tuntuvat kypsiltä. Tarkista vielä maku. Ripottele keiton pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti