Tämä ohje löytyi Yhteishyvä-lehden
Ruokamaailma-liitteestä 9/10. Enpä ollut aiemmin kokeillut
ohrasuurimoita ruoanlaitossa. Puuroja olen vaan tehnyt niistä. Tämä oli
kyllä mieluisa makukokemus! Tässä ohje miten itse tein.
Jauhelihaohratto
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
2 dl esikypsytettyjä (rikottuja) ohrasuurimoita
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl mietoa chilijauhetta
1/2 tl mustapippuria
200 g pakasteherne-maissi-paprikaa
tuoretta persiljaa
Kuori ja
hienonna sipuli ja valkosipulit ja ruskista ne padassa/kattilassa
öljyssä. Lisää jauheliha ja anna senkin ruskistua. Lisää vesi,
ohrasuurimot, liemikuutiot, chili ja pippuri. Keitä rikottuja suurimoita
15 minuuttia ja kokonaisia suurimoita 30 minuutia. Lisää
pakastevihannekset ja kypsennä vielä viitisen minuuttia tai kunnes neste
on imeytynyt ruokaan. Tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.
Ripottelin
vielä pinnalle juustoraastetta ja päälle laitoin kurkkuviipaleet. Tämän
kanssa sopi aika hyvin myös Sweet chili-kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti