sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Jauhelihaohratto


Tämä ohje löytyi Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 9/10. Enpä ollut aiemmin kokeillut ohrasuurimoita ruoanlaitossa. Puuroja olen vaan tehnyt niistä. Tämä oli kyllä mieluisa makukokemus! Tässä ohje miten itse tein.

Jauhelihaohratto
 
400 g jauhelihaa
 
1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä
 
1-2 rkl öljyä
 
2 dl esikypsytettyjä (rikottuja) ohrasuurimoita
 
8 dl vettä
 
2 kasvisliemikuutiota
 
2 tl mietoa chilijauhetta
 
1/2 tl mustapippuria
 
200 g pakasteherne-maissi-paprikaa
 
tuoretta persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja ruskista ne padassa/kattilassa öljyssä. Lisää jauheliha ja anna senkin ruskistua. Lisää vesi, ohrasuurimot, liemikuutiot, chili ja pippuri. Keitä rikottuja suurimoita 15 minuuttia ja kokonaisia suurimoita 30 minuutia. Lisää pakastevihannekset ja kypsennä vielä viitisen minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ruokaan. Tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Ripottelin vielä pinnalle juustoraastetta ja päälle laitoin kurkkuviipaleet. Tämän kanssa sopi aika hyvin myös Sweet chili-kastike.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti