Tämä on sellainen peruskastike, jota teen
monen erilaisen ruoan lisukkeeksi. Teen joskus harvoin ihan tummaa
ruskeaa kastiketta, mutta yleensä teen vaaleampia kastikkeita.
Tätäkin ohjetta voi muunnella tarpeen
mukaan. Joskus laitan tavallisen ruokakerman sijaan esimerkiksi kolmen
juuston ruokakermaa.noin neljälle hengelle
Kermainen kastike
(noin neljälle hengelle)
3 rkl hiivaleipäjauhoja
loraus rypsiöljyä
noin 4 dl vettä
2 dl ruokakermaa 4%
3/4 tl ruususuolaa
1/2 tl maustepippuria
(joskus laitan kurkumaa tai paprikajauhetta)
Paahda hetki jauhoja kuumalla pannulla.
Lisää öljyä sen verran, että se sitoo jauhon. Ruskista seosta pannulla
hetken aikaa. Lisää vettä pienissä erissä. Sekoita käsivispilällä seos
tasaiseksi ja anna sen suurustua/paksuuntua ennen kuin kaadat lisää
vettä. Lisää lopuksi ruokakerma ja mausta kastike.
Tässä vähän tummempaa kastiketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti