Mieheni valmistui kauppatieteiden
maisteriksi viime viikolla ja viikonloppuna sitten juhlistimme hienoa
suoritusta! Juhlat pidettiin mieheni vanhempien luona. Anoppini oli
leiponut mielettömän herkullisia tarjottavia!! Minä tein juhlaan
täytekakun mieheni toiveiden mukaan. Päätin pitkästä aikaa tehdä
sokerikakkupohjan. Kinuskikuorrutetta en ole tehnyt kuin kerran aiemmin,
joten sitä vähän jännitin. Onneksi kaikki meni ihan mukavasti.
Ainoastaan reunaosan kermapursotus tuli omasta mielestäni vähän liian
röyhelöiseksi. Muutenkin tuo lehtityllalla tehty kuviointi tarvitsee
vielä harjoitusta! Eipä se menoa silti haitannut :)
Hedelmäinen kinuskitäytekakku
Kakkupohja
Seitsemän munan vaalea sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.
Kostutus
noin 2 dl mangotölkin sokerilientä
Kostutin kakkupohjan levyt persikkaliemellä pullasudin avulla.
Persikkatäyte
250 g (ilman lientä) säilykepersikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Valuta
säilykepersikoista liemi ja säästä se pohjien kostutusta varten. Soseuta
persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto,
persikkasose ja vaniljakreemijauhe. Levitä kostutetun pohjan päälle.
Mangotäyte
2 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykemangoa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
noin 200 g säilykemangoa paloina
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja
lisää siihen sokerit ja tuorejuusto. Valuta mangopurkista neste ja
säilytä se kakkupohjien kostutusta varten. Soseuta mangoviipaleet. Lisää
mangosose vaahdon sekaan. Kiehauta vesi. Sulata puristetut
liivatelehdet siihen ja valuta ohuena nauhana vaahtoseokseen samalla
sekoittaen.
Paloittele mangosiivuja pieniksi paloiksi ja ripottele mangotäytteen päälle.
Kinuskikuorrute
Tein kinuskin tomusokeriversiona, ohje löytyy täältä.
Kermapursotukset
5 prk (à 2 1/2 dl) Flora Vispiä
5 rkl vaniljakreemijauhetta
noin 1 dl tomusokeria
noin 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Aloin vatkata
kermoja vaahdoksi. Kun vaahto oli vielä melko löysää, aloin vähitellen
lisätä sekaan sihtaamalla tomusokerin ja vaniljakreemijauheen. Otin noin
1/3 vaahdosta toiseen kulhoon ja maustoin/värjäsin sen tummalla
kaakaojauheella. Lisäsin kaakaojauheen vaahtoon sihtaamalla. Laitoin
vaahdot jääkaappiin odottamaan ja jähmettymään. Osan jätin kakun reunoja
varten.
Levitin
vispivaahtoa kakun reunoille. Tasoitin pinnan palettiveitsellä. Laitoin
lopun vaalean vispivaahdon sekä kaakaovaahdon pursotuspusseihinsa.
Pursotin ensin lehtityllan avulla kakun reunat vaaleaa vaahtoa käyttäen.
Sitten pursotin kakun pääliosan reunat tähtityllan avulla kaakaovaahtoa
käyttäen.
Röyhelöinen reunapursotus ;)
Koristelu
tummaa suklaata sulatettuna
kultaisia ja valkoisia koristerakeita
Tein kirjaimet
ja numerot tummasta suklaasta. Sulatin suklaan ja kaadoin sen pieneen
minigrip-pussiin. Käytin apuna pienisuista kirjoitustyllaa. Piirsin
leivinpaperille kirjaimet ja numerot peilikuvana. Käänsin paperin
toisinpäin (jotta kuulakärkikynän jälki ei tarttuisi suklaaseen). Nyt
kirjaimet ja numerot osoittivat oikeaan suuntaan. Pursotin suklaalla
mallien mukaan kirjaimet ja numerot ja annoin niiden jähmettyä
jääkaapissa.
Asetin
kirjaimet ja numerot kinuskin päälle. Niitä ei pystynyt sommittelemaan,
koska ne tarttuivat heti kinuskiin. Piti vaan koittaa saada ne
mahdollisimman suorasti. Ne piti laittaa muutenkin nopeasti päälle,
koska muuten ne olisivat sulaneet käsiin. Lopuksi ripottelin pinnalle ja
reunoille koristerakeita.
Tässä kakku päältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti