Sain tuossa taannoin nami-hiiren
lähettämässä paketissa muun muassa raakamarsipaanipaketin. Paketin
takana oli herkullisen tuntuinen ohje ja päätin toteuttaa sen. Niin
syntyi nämä makeat mini-mantelicroisantit.
Tämä Schwartau-merkkinen
raakamarsipaanimassa on lisäaineetonta ja se on valmistettu
luonnonmukaisesti. Se sisältää mantelia (53 %), sokeria, vettä,
inverttisokerisiirappia ja alkoholia. Maku oli kyllä hyvä, kun maistoin
pienen palan sellaisenaan!
Raakamarsipaanimassaa.
Paketin teksti on saksan kielellä ja
reseptin suomentaminen oli aika hauskaakin. Oli kiva palauttaa mieleen
koulussa opittuja asioita ja loput pelasti sanakirja. Toivottavasti
osasin ohjeen oikein suomentaa :D
Makeat mini-mantelicroisantit
1 pkt (200 g) raakamarsipaanimassaa
80 g (3/4 dl) sokeria
1 kananmunanvalkuainen
100 g mantelilastuja
Koristeluun
150 g tummaa suklaata
Murusta
marsipaani pieneksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja
valkuainen ja vatkaa sähkövatkaimella pienellä teholla tasaiseksi
massaksi.
Kasta kädet
kylmään veteen ja pyörittele sitten marsipaanimassasta 2-3 cm:n
paksuinen pötkö ja leikkaa se viiden sentin mittaisiin pätkiin.
Pyörittele pötköt mantelilastuissa ja laita ne sitten leivinpaperoidulle
uunipellille. Paina pötköjä hiukan litteämmäksi ja muotoile niistä
croisantin mallisia.
Paista
180-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pötköjen jäähtyä. Sulata
suklaa ja kasta siihen jäähtyneiden patukoiden kumpikin pää.
Ohjeessa oli
hyvä neuvo, että kädet kannattaa kastaa kylmään veteen ennen massan
muotoilua. Silloin massa ei tartu käsiin kiinni. Kastelin kädet aina
uudelleen, kun marsipaanimassa alkoi tarttua enemmän käsiin.
Nämä olivat hyviä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti