Nämä muffinssit tein toissakesänä. Kuvista
huomaan, kuinka pitkään olen jo kuvia ottanut siltä varalta, että jos
joskus aloitan oman blogin. No, nyt blogi rullaa tasaisesti eteenpäin :)
Reseptin näihin muffinsseihin löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 5/07.
Mansikka-valkosuklaamuffinssit
50 g voita/margariinia
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
200 g pakastemansikoita
150 g valkosuklaata
Sulata rasva
kattilassa ja ota se pois liedeltä. Vatkaa joukkoon munat, maito ja
vaniljasokeri. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää
jauhoseos rasvamunaseokseen.
Sulata
pakastemansikat puolikohmeiksi ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi.
Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Kääntele mansikat ja
valkosuklaarouhe varovasti taikinaan. Taikina saa jäädä hieman
kokkareiseksi.
Voitele
muffinssivuoka tai laita vuoan kuppeihin paperiset muffinssivuoat. Täytä
kupit lähes täyteen. Pinnalle voi vielä ripotella valkosuklaamurua.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat
kullanruskeita. Anna muffinssien jäähtyä hieman ja siirrä ne
tarjoilualustalle. Tarjoile muffinssit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.
Minä koristelin vielä muffinssit mansikkasiivuilla ja sulatetulla
valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti